Help for English

předpřítomný čas

 

A ještě, v článku pro elementary jste slíbil pokračování, já vím, že toho máte spoustu, ale když někdo bude hledat? Abych pravdu řekla, také bych na to nakusnuté a navazující byla zvědavá. Předpřítomný čas nutně potřebuji znát. :-D Ach jo.

jojo, občas si na to taky vzpomenu. :-)

předpřítomný čas je zde výborně vysvětlený. Myslím si, že je to „plýtvání časem a energií“.
Předpřítomný čas je rozebraný jen na internetu 1000krát.

Tím se dostávám k věci, které si na panu Vítovi a Svozílkovi cením nejvíc, že se nebojí nových věcí, rozebrání složitých jevů, které ještě nikdo tak do hloubky a přitom jednodušše nerozebral (v českém jazykovém podání).

Hm, tak pardon. Půjdu se podívat na internet. :-(

Začal jsem s vysvětlováním předpřítomného času pro méně pokročilé a taky s tím plánuji pokračovat. Je to jev, který sice už byl vysvětlovaný milionkrát,a le pro Čechy je to tak mnohdy nepochopitelné, že neuškodí se na to podívat znovu. Navíc, mnohé materiály hýří nic neříkajími poučkami, které vedou k naprostému nepochopení a častým chybám.

Určitě se tedy k tomuto „pásmu článků“, ze kterého je zatím jen jeden, vrátím.

Děkuji Marku, na to jsem při své otázce myslela. Nejsou tu jen ti skalní, pokročilí, které opakování rozčiluje, ale když se někdo z nových začne tady učit a čte si Váš článek, tam je slíbeno pokračování. Jen jsem chtěla připomenout, právě proto, že vím,že toho máte hodně a nemůžete myslet na všechno.
Rady typu vygooglujte si to, nebo najděte si to na internetu mne neskztečně vytáčí. To bych nemusela sem chodit vůbec, protože se všechno dá „vygůglit“. Ale já sem chodím proto, že se mi líbí styl a forma tohoto webu a mám dojem, že už pak nemusím nic složitě vyhledávat, Nakonec i na Help fóru jsou lidičky, kteří rádi poradí, takže Vám to neubírá ani čas ani energii. Promiňte, že jsem se tak naštvala, ale rady typu najděte si na internetu nesnáším.
A propo, sekce přání a stížnosti je tu snad na přání a stížnosti – paráda, když si něco přeju a dozvím se – najděte si to jinde!

Předpřítomný čas je tu vysvětlen ve dvou článcích + jeden s písničkou od Schuyler Fisk.
Ale je pravda, že je tu spousta testů a ve Smart testu jsou tyto obsažené i s vysvětlením chyb, Takže se omlouvám za svůj rozčilený výpad.
To Battlefield : To nebylo přání na Vás ale na autory článků. Děkuji za pochopení.

Mě jde jen o to, že jsou tu jak říkáte dva články, oba na úrovni pre-intermediate. Docela se mi zdá zbytečné, aby se dělal nějaký článek pro elementary. Jsou to články, jako všechny zde na webu, které pochopí naprosto každý.

V těchto článcích si přece každý může vybrat svoje, množství informací, o které má zájem.
Kdyby se každá látka měla psát 5*, tak se z toho autor z blázní.

Máte v tom zmatek. :-) Zadejte si do vyhledávání předpřítomný čas a zkuste si to přečíst. Třeba uznáte, že moje přání je odůvodněné.
A tím nemyslím na sebe, já se už tím časem nějak prokoušu, ale přijdou noví začátečníci a budou hledat informace, a budou se ptát. To i jim řeknete, že toho tady mají dost?

S jednodušším článkem příjde více informací? :-D
Myslím, že více informací nenajdou :-)

:-( Angličtinu se učíme krok za krokem, jako byste na to zapomněl :-( elementary budou vyhledávat články na své úrovni.

Však vyhledávač jim to samozřejmě najde. Určení úrovně nikdy nejde určit naprosto přesně, ani článek. Vyhledávač tedy hledá jednu úroveň nad a pod. :-)
Jako byste mě stále nepochopila. Psát něco desekrát a stále stejně mi přijde zbytečné. Možná mi řeknete, psát něco 1Okrát a stále jinak je taky možné a ne zbytečné. I tak si stále myslím, že to není nutné. :-)

Byl bych velice nerad, kdyby se naše diskuze odchýlyla na nějakou špatnou stranu.
Oba jsme vyjádřili svůj názor. Necháme to na autorovi.

No tak dobře, omlouvám se za zbytečné přání a prosím admina, aby tenhle zbytečný topic vymazal-!!!

Jenom dotaz na který se nezeptáte je zbytečný.

Mimochodem já jsem celou tuhkle dobu mluvila o tomhle:

Citace z článku:

Materiálů týkajících se předpřítomného času naleznete na našich stránkách již několik. Dnes bych rád přiblížil tento gramatický jev spíše začínajícím studentům. Celé učivo rozdělíme do několika samostatných článků. V prvním z nich, tedy v tomto, se dozvíte, k čemu tento čas slouží, a následných dvou se podíváme na dva nejčastější případy, kdy se tento čas používá.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.