Help for English

FAMILY TREE (game 1)

ELEMENTARY Vydáno dne 28.11.2010

Dnes nabízíme ke stažení a vytištění hru, ve které se studenti mohou zdokonalit v základních otázkách na členy rodiny (jak se jmenují, kolik je jim let a jaké mají zaměstnání).



FAMILY TREE (game 1)

Opět je zde pomůcka hlavně pro učitele ke zpestření jejich hodin angličtiny. Není však důvod, aby si hru nemohl zahrát kdokoli i doma.

Nedávno jste si mohli stáhnout celkem tři rodokmeny, ve kterých byla slovíčka jako grandmother, aunt, nephew, uncle, cousin apod. Se stejným materiálem budeme pracovat i dnes:

Pozn.: Klikněte na obrázek pro stažení v PDF.

Hra je vhodná pro práci ideálně ve dvojicích, ale určitě mohou proti sobě hrát skupinky studentů. Cílem hry je samozřejmě doplnit chybějící údaje. Studenti se tedy budou ptát na jméno, věk a povolání. Jelikož jde o rodokmen, určitě je vhodné procvičit přivlastňovací pád. Např.:

What's Steve's mot­her's name?
How old is Agatha's husband?
What's Susan's job?

Pokud chcete tuto hru hrát s úplnými začátečníky, kteří ještě neumí přivlastňovací pád, je možné na obrázek ukazovat a otázky zjednodušit:

What's his name?
How old is she?
What's her job?

Doufáme, že vám naše hra oživí hodiny angličtiny. Pokud jste samouci, zkuste si tuto hru zahrát třeba s kamarádem nebo s někým z rodiny. Zde je pak řešení:



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ELEMENTARY

FAMILY TREE (game 2)

Dnes nabízíme další hru do hodin angličtiny, ve které si studenti mohou zdokonalit znalosti slovní zásoby spojené s rodinou.

ELEMENTARY

FAMILY TREE (pomůcka)

Dnes nabízíme začátečníkům k vytištění pomůcku, díky které se lépe zorientují ve slovní zásobě spojené s rodinnými příslušníky.
STARTER

Cvičení: Family Tree 1a

Poslechové cvičení, kde si ověříte znalost slovíček a frází potřebných pro jednoduchou konverzaci o své rodině.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno FAMILY TREE (game #1) 4 14827 Od kameiv poslední příspěvek
před 13 lety