80%, to se i nechá jinak ke trojce – failnul jsem na ní se svým celkem sebejistým „in contrast“, posléze při checkování na internetové verzi Cambridge Advanced Learner's Dictionary se u příkladové věty nachází „by/in contrast“ … just curious
Komentáře k článku: Miscellaneous Upper-Intermediate Test 6
80%, to se i nechá jinak ke trojce – failnul jsem na ní se svým celkem sebejistým „in contrast“, posléze při checkování na internetové verzi Cambridge Advanced Learner's Dictionary se u příkladové věty nachází „by/in contrast“ … just curious
Re:
Máte pravdu, opravím.
Mohl byste mi vysvětlit první bod s těmi členy?
Jinak skvělý testík.
Mohl byste mi vysvětlit první bod s těmi členy?
Jinak skvělý testík.
Re:
No, ve vazbách typu „IT IS + podstatné jméno“ apod. se používá normálně neurčitý člen, ne?
He's a teacher.
It's a dog.
Jack is a good man.
Sarah was a beautiful girl.
It was a lovely day.
Atd.
Jenže počasí je nepočitatelné podstatné jméno, proto u něho neurčitý člen být nemůže.
Je to to, co jste potřebovala vědět? Nebo něco jiného?
Chtela jsem se zeptat na to samee
ono to použít i jde- hlavní je to, že žádná z těch jiných možností není dobře..
Chtela jsem se zeptat na to samee
Re:
dtto
Muzu se zeptat jaky je rozdil mezi HAVE TO a BOUND TO??
Dekuju mockraaat
tak tohle byl celkem zapeklitý test,počet % si radči protentokrát nechám pro sebe no aspoň vim,co se ucit
Muzu se zeptat jaky je rozdil mezi HAVE TO a BOUND TO??
Dekuju mockraaat
Re:
BOUND je přídavné jméno, používá se ve vazbě BE BOUND TO, znamená to, že se něco nutně stane, musí se to stát, je to jakoby předem dané.
HAVE TO je prostě „muset“.
Re:
BOUND je přídavné jméno, používá se ve vazbě BE BOUND TO, znamená to, že se něco nutně stane, musí se to stát, je to jakoby předem dané.
HAVE TO je prostě „muset“.
Re: Re:
tak jen jestli jsem to spravne pochopila, treba kdyz vidim, ze maly dite leze na strom, a reknu, to proste musi spadnout, tak tehdy pouziju BOUND TO??
Dekuju
Re: Re:
tak jen jestli jsem to spravne pochopila, treba kdyz vidim, ze maly dite leze na strom, a reknu, to proste musi spadnout, tak tehdy pouziju BOUND TO??
Dekuju
Re: Re: Re:
ano, víceméně.
„I'll _________ that you never work in a hospital again!“
Mohu se zeptat proc zde neni budouci cas? (you'll never…)
------
A jeste nevim proc je vlastne spatne: he is likely to stress. Stress je prece taky sloveso jakov tom prikladu he is likely to be late
------A jeste nevim proc je vlastne spatne: he is likely to stress. Stress je prece taky sloveso jakov tom prikladu he is likely to be late
Re:
Ano, STRESS je sloveso, ale sloveso TRASITIVNÍ, musel by za ním být předmět. HE'S LIKELY TO STRESS nedává smysl.
------A jeste nevim proc je vlastne spatne: he is likely to stress. Stress je prece taky sloveso jakov tom prikladu he is likely to be late
Re:
SEE TO IT THAT se pojí s přítomným časem (popř. v minulosti s minulým)… nad důvodem se ještě budu muset zamyslet.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.