Help for English

Studijni materialy

 

Dobry den, rada bych se naucila vyucovat anglictinu, muzete mi poradit, jaka ucebnice-metodika by mi s tim pomohla? A da se nekde sehnat gramatika vysvetlena podobne jako to delate Vy? Najednou se vsechno zda nejak jasnejsi.......:-) Dekuji, nejen za radu, ale i za tyto stranky.

No, obávám se, že metodik je ohromná spousta, ale všechny jsou spíše teoretické. Člověk si stejně musí ten svůj způsob najít sám. A čím víc člověk něco vysvětluje, tím mu to jde lépe.
Doporučím vám ale např. knihu PRACTICAL ENGLISH USAGE od Oxford University press (viz recenze v sekci Recenze). Ta je pro učitele skvělým pomocníkem. LItuju, že jsem o ní nevěděl před cca deseti lety, kdy jsem s učením začínal.

Dobry den, chtela bych se zacit ucit americkou anglictinu protoze ve skole se ucime britskou a me pride ze je to na nic kdy se britskou mluvi jenom v britanii. tak sem se chtela zeptat jestli byste mi nekdo nemoh poradit nakou dobrou ucebnici americky gramatiky. dik.

No, ona se americká gramatika od britské neliší zase tak podstatně. Oxfordské učebnice např. OXFORD PRACTICE GRAMMAR nebo Practical English USage obsahuje i přehled odlišností… to by dle mého názoru stačilo. NEjde totiž jen o gramatiku, ale hlavně o výslovnost a slovní zásobu. Tam jsou odlišnosti podstatně markantnější.

Zdravím, obracím se na Vás, protože mám problém, který mi nepomohl vyřešit ani rodilý mluvčí.
Jedná se o člen neurčitý. V učebnici „New Headway Upper-Intermediete“ se píše, že člen neurčitý nepoužíváme před názvy chodů a je uveden tento příklad:
Have you had lunch yet?
ALE … We had a lovely luch in an Italian restaurant.
**** **
Přesně takto je to tam uvedeno, ale vysvětlení nikde… Ráda bych se dopátrala vysvětlení, jelikož mně to, přirozeně, zajímá, a také se mně na to ptají moji pokročilejší studenti.
Pokud máte snad nějaký nápad, sem s ním! :-) Díky.

prostě HAVE LUNCH = obědvat, have breakfast = snídat – tam je to bez členu.
Ale když už je tam nějaká vlastnost, takž nejde ani česky říct ‚lahodně-obědvat‘, řekneme dali jsme si lahodný oběd. Tam už je v angličtině člen.

Podobně:
BY CAR – autem
IN MY FATHER'S CAR – tátovým autem
NELZE říct BY MY FATHER'S CAR

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.