Help for English

Daily English Crumbs (Intermediate): Vancouver 2010 Winter Olympic Games

Komentáře k článku: Daily English Crumbs (Intermediate): Vancouver 2010 Winter Olympic Games

 

brilliant, klenot se taky musí přesně vybrousit aby byl klenotem…

Výslovnost slovíčka „luge“ je zdá se být [lu:g]

Výslovnost slovíčka „luge“ je zdá se být [lu:g]

sorrys, mažte moje poslední tři přízpěvky – nezobrazila se mi výslovnostv hranatých závorkách, mělo to být (lu:g)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lamanai2 vložený před 14 lety

poděkování a omluva

Moc děkuji za to, že se článkům věnujete pozorně. A hlavně – omlouvám se za několik významných chyb, které jsem v textu v reakci na vaše podněty opravil: 1. dicipline vs event – správně je skutečně event, tento čechismus jsem měl nějak pod kůží a ve své zmatené hlavě tedy hrubku opravuji; 2. internationals and athletes – slovo internationals jsem v článku doplnil o výraz pro „sportovce“ (athletes), protože internationals se používá pro týmové sporty, athlete je obecnější a v tomto případě méně zavádějící; 3. české olympijské výpravě jsem skutečně značně ukřivdil, spoléhal jsem se na informace z jedněch renomovaných českých novin, a ty byly mylné; dokonce ani na oficiálních českých stránkách ZOH nejsou informace o sportovcích doposud uvedeny správně; nakonec jsem tedy nyní čerpal z oficiálních stránek WOG ve Vancouveru a disciplíny, ve kterých jsou seznamy všech sportovců (a dají se třídit) a upravil jsem nakonec seznam sportů, kterých se ČR neúčastní na pouhé dva. Ačkoli se chybami člověk učí, omlouvám se vám ještě jednou za ty šílené boty :oops: :? :oops:

Re: poděkování a omluva

Já jsem nečekala, že DISCIPLINE bude vyloženě hrubka, protože na googlu jsem pár odkazů našla. Teď dokonce koukám, že ve Wikipedii pod heslem Olympic sports najdete jak výraz DISCIPLINE, tak EVENT (dokonce je tam uveden rozdíl dle olympijské terminologie). Tak snad to nebude až tak úplný čechismus, trošku toho popela, co jste si díky mně nasypal na hlavu, zase oprašte. V každém případě to byl pro mě impuls k hloubkové analýze těchto dvou výrazů, a o to tady jde. Dík za vaše příspěvky, jsou inspirativní.

lu:g určitě ne, jak se teď stala ta nehoda tak jsem to na cizích televizích slyšel mockrát, je to / luːʒ /

Martina má zlatóóó! :-)

Já mám takovou radost, to je nádhera! Martina Sáblíková je skvělá! :-)

great article!

thanks for this! both my kids and I learned new things today :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.