Help for English

COMPARISON GAME

ALL LEVELS Vydáno dne 06.05.2013

Dnes nabízíme hlavně pro učitele angličtiny další pomůcku do hodin. Jedná se o jednoduchou “srovnávací” hru. Určitě si ji však může zahrát i samouk.



Comparison Game

Na našich stránkách se věnujeme občas i učitelům angličtiny a nabízíme jim různé pomůcku na zpestření hodin. Kromě tabulek a záložek k vytištění pro studenty nabízíme různé hry (ať už slovní, nebo hry s pomůckami, jako je tato).

Dnes nabízíme k vytištění celkem 66 kartiček, na kterých jsou různé dvojice výrazů, jako například wine / beer, seeing a play / seeing a movie, glasses / contact lenses, walking / driving, apod.

Pravidla hry

Po vytištění stránky kartičky rozstříhejte a dejte je na hromádku textem dolů. Studenti si pak postupně vybírají každý jednu kartičku a musí k tomuto tématu něco říct.

Jednodušší verze této hry se zaměřuje na stupňování přídavných jmen, kdy se snaží jednoduše dané věci či aktivity porovnávat. Pokročilejší studenti pak mohou vést krátký monolog. Kartičku může také dostat dvojice studentů a vést krátký dialog.

V případě pokročilejší verze hry může dostat student na přípravu více času, nebo může dostat dané téma z kartičky jako písemný domácí úkol.

Zde vidíte seznam všech dvojic na kartičkách:

Po kliknutí na náhled se vám otevře soubor PDF, který si můžete pohodlně vytisknout.

Jak vidíte, dvojice jsou dosti různorodé (od velmi obecných jednoduchých porovnání až po složitější, které jsou více k zamyšlení). Kartičky proto před použitím přeberte a použijte jen ty, které se pro danou úroveň studentů hodí. Můžete to také brát jako inspiraci k vytvoření svých vlastních dvojic.

Pro samouky

Tuto hru si však mohou zahrát i studenti samouci. Pravidla jsou stejná. Mírně pokročilí studenti se mohou snažit vybavit si několik přídavných jmen, která by danou dvojici slov porovnávala. Pokročilejší se pak mohou zamyslet a zkusit si (ideálně nahlas) krátký monolog na dané téma. Možností je celá řada.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

PRE-INTERMEDIATE

DO vs. MAKE (game)

Dnes nabízíme učitelům do hodin jednoduchou hru na procvičení použití sloves DO a MAKE. Hru si ale pochopitelně můžete zahrát i doma.
STARTER

SHOPPING LIST - anglická hra pro nejmenší

Recenze výborné anglické hry pro ty nejmenší.
STARTER

SONGBOX Vol.1 - anglické písničky pro nejmenší

Recenze skvělého hudebního DVD s anglickými písničkami pro ty nejmenší.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno COMPARISON GAME 2 5870 Od Raduna6 poslední příspěvek
před 11 lety