Help for English

předpřítomný čas

 

2 Battlefield – učení většinou probíhá po spirále se zvětšujícím se průměrem. Tzn., že začátečníkům výborně poslouží stručný článek s MÉNĚ informacemi, v průběhu dalšího studia pak tento svůj zjednodušený pohled dále obohacují. U vás to nebylo nutné, protože jste pravděpodobně přeskočil začátečnické úrovně a začal studovat hned úroveň preint, ale my ostatní raději (s ohledem na odstředivou sílu při pohybu na zmíněné spirále) raději postupujeme po krůčcích.

Ja myslim ze Battlefield zbytecne podcenujete. On zacal rovnou na urovni upper-itermediate :-D . Just kidding 8-)

To je pravda, trefné pokárání je zcela namístě a dotyčnému se za podcenění omlouvám. Nicméně intenzivně doufejme, že nezačínal na úrovni advanced, to byste se, Jim_cz, dopustil podobného prohřešku jako já.

Hold někdo je rychlejší, někdo pomalejší :-)

LoL, Battlefield, nemas nahodou cas a chut si vydelat nejake penize? Ja ze shanim doucovani… :-)

Magdalena, ta teorie o spirale se zvetsujicim se prumerem se mi libi, to mate z vlastni hlavy nebo nejaka chytra publikace?

Zájem ani nemám. Ještě mám co doučovat sebe.

Jim_cz Taky se mi toto přirovnání líbí a ráda jej používám, ačkoli rozhodně nejsem autorem. Vystopovat původce by mohli přítomní vystudovaní pedagogové, protože takto se, myslím, dá popsat a měl by fungovat i např. systém vzdělávání ve většině českých základních škol.

Myslím, že tohle přirovnání zlidovělo už před lety, autora se asi nedopátráme… Když jsem studovala speciální pedagogiku, řada našich vyučujících ho používala, stejně jako jsem se s tím setkala, když jsem učila na základce. A má to logiku; když si projdete řady učebnic (teď nemyslím knížky různých vydavatelů a stejné úrovně pokročilosti, ale řadu od beginner k advanced), tu spirálu tam objevíte sami. A to nejen v AJ, funguje to i v češtině, matematice…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.