Help for English

Přihlášení na Englishbooks Day with City & Guilds

ALL LEVELS Vydáno dne 13.03.2012

Informace o registraci na druhý ročník akce Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz.



2. ročník

Englishbooks Day with City & Guilds

aneb

setkání fanoušků Help for English

Beroun, sobota 14. dubna

Kapacita na vykonání zkoušek City & Guilds byla naplněna. Nyní přijímáme pouze přihlášky na semináře a večerní program s tombolou.


Před týdnem Vás naše knihkupectví informovalo o připravovaném 2. ročníku setkání s názvem "Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Help for English". Nyní Vám s radostí dáváme navědomí, že registrace byla zahájena. Program celodenního setkání naleznete níže.

Jak jste se již dozvěděli v předchozím článku, letošní Englishbooks Day bude v podobném duchu jako ten loňský. Tentokrát jsme ale pro Vás připravili bohatší výběr seminářů a přesunuli jsme akci do většího prostoru, abychom mohli vyhovět většímu počtu účastníků. Náš hlavní partner City& Guilds opět zajistí kvalifikované lektory a hodnotitele, kteří budou letos testovat produktivní dovednosti, tj. ústní a písemný projev na základě formátu jazykových zkoušek City & Guilds na úrovních A2 - C2. Příjemné večerní posezení v restauraci U mlynáře Zajíčka (stejně jako loni) zahájíme vyhlášením dvou vítězů poukazu na vykonání zkoušky City & Guilds zdarma, které věnovala jazyková škola English Link. V následné tombole na Vás bude čekat řada dalších cen - např. poukaz na slevu v hodnotě 2000 Kč na jazykový kurz od firmy ESL a řada knižních cen věnovaných naším knihkupectvím Englishbooks.cz a partnery akce: nakl. Macmillan, Cambridge University Press a Oxford University Press.

 

PROGRAM

10:00 Zahájení (budova Obchodní akademie v Berouně)

10:15 Writing City & Guilds IESOL

IESOL Access A2 - Writing Part 4 30 min
IESOL Achiever B1 - Writing Part 2 30 min
IESOL Communicator B2 - Writing Part 1 30 min
IESOL Expert C1 - Writing Part 2 45 min
IESOL Mastery C2 - Writing Part 2 45 min

11:00 - 14:30 Speaking City & Guilds ISESOL

ISESOL Access A2 Part 1-4 5 min
ISESOL Achiever B1 Part 1-4 7 min
ISESOL Communicator B2 Part 1-4 9 min
ISESOL Expert C1 Part 1-4 10 min
ISESOL Mastery C2 Part 1-4 10 min

11:15 - 12:15 Výběr ze 4 seminářů:

  • Vše, co jste chtěli vědět o zkouškách City & Guilds (Helena Lee Šrůtková)
  • Get the best out of study abroad (Will Gathings)
  • Focus on "correct" English pronunciation (Marek Vít)
  • Love language, love choice, love grammar (Lukáš Paleček)

12:30 - 13:30 Výběr ze 4 seminářů:

  • Culture Shock: An American's Experience in the Czech Republic (Will Gathings)
  • Ze zápisků učitele věčného začátečníka (Roman Svozílek)
  • Free resources on the internet (Ondřej Matuška)
  • Vše, co jste chtěli vědět o zkouškách City & Guilds (Helena Lee Šrůtková)

13:30 - 14:30 Pauza na oběd, prohlídka knihkupectví Englishbooks.cz (možnost nákupu s 20% slevou)

14:30 - 15:30 Výběr ze 4 seminářů:

  • 21st century English - new vocabulary in use (Andrew Power)
  • (Proč) je správná anglická výslovnost důležitá? (Marek Vít)
  • Love language, love choice, love grammar (Lukáš Paleček)
  • Get the best out of study abroad (Will Gathings)

15:45 - 16:45 Výběr ze 4 seminářů:

  • Nevím? Najdu. (Marek Vít)
  • Holiday English (Roman Svozílek)
  • Corpus - an interesting way to look at language (Ondřej Matuška)
  • Culture Shock: An American's Experience in the Czech Republic (Will Gathings)

16:40 - 17:15 (i po celý den) Prohlídka knihkupectví Englishbooks.cz (možnost nákupu s 20% slevou)

17:30 Zveřejnění výsledků testovaných částí WRITING a SPEAKING a vyhlášení vítězů poukazu na vykonání zkoušky City & Guilds zdarma!

17:45 Tombola

18:00 Volná zábava / večeře

 

Informace o seminářích a přednášejících:

 

Vše, co jste chtěli vědět o zkouškách City & Guilds IESOL a ISESOL

V semináři se zaměříme na strukturu, hodnocení a uznávání zkoušek IESOL a ISESOL. Samozřejmě v neposlední řadě Vám také zkoušky
přiblížíme pomocí několika praktických ukázek.

Přednášející: Mgr. Helena Lee Šrůtková, City & Guilds Representative in the Czech Republic
Cílová skupina: všechny úrovně
Jazyk semináře: čeština


Get the best out of study abroad!

Compared to possibilities of just a few years ago, the options for those looking to study abroad are enormous. Traditional language study in the classroom is now supplemented by tons of opportunities outside the classroom. And what can they include you may ask? Well, anything you can imagine: English plus scuba diving. Definitely--Australia. French plus cooking. Got it--where better than Paris? English plus Yoga. India's got that. English plus film studies. Sure--Los Angeles--where else?!

Přednášející: Will Gathings, ESL

Will Gathings has lived and worked in the Czech Republic since 2007. Originally from Los Angeles, his first career was in the financial services industry. After many years as a volunteer teacher, he decided to pursue his long-time dream of teaching English abroad. His first position at the gymnazium in Humpolec was following by 3 years of freelance teaching and consulting at various schools and universities throughout the country. In February 2011, he was appointed Regional Manager for Swiss-based ESL, a firm specializing in language study abroad. In addition to his duties with ESL, Will helps schools organize native-speaking teachers on a contractual basis. He speaks Czech, Spanish, and some British English :-)

Cílová skupina: mírně/středně pokročilí
Jazyk semináře: angličtina

 

Focus on 'correct' English Pronunciation

Teachers and students tend to focus on a lot of things - grammar, vocabulary, reading, writing, speaking, listening.... but very rarely do they put emphasis on CORRECT PRONUNCIATION. This seminar will show you why it is important to learn correct pronunciation in English, what it is you should know about English pronunciation and what you can do to improve and maybe even sound (almost) like a native speaker.

Přednášející: Mgr. Marek Vít, Helpforenglish.cz

Mgr. Marek Vít je učitelem praktického anglického jazyka na Filozofické fakultě Univerzity Pardubice. Je držitelem certifikátu CPE a ocenění Evropský učitel jazyků 2008. Má dlouholeté zkušenosti jako středoškolský učitel, soukromý lektor a překladatel. V posledních letech se věnuje vývoji výukového software a tvorbě stránek Helpforenglish.cz .

Cílová skupina: středně pokročilí - pokročilí
Jazyk: angličtina

 

Love language, love choice, love grammar

English Grammar in Use was first published in 1985 and since then it has become a grammar bible for thousands and thousands of students worldwide. The fourth edition of Raymond Murphy's best-selling grammar title has just been published and is now also available online. The innovative online version of English Grammar in Use has taken the tried-and-tested format of the book and transformed it into an interactive, self-study learning resource. It retains the clear explanations and exercises that learners love, but brings in added extras such as automatic marking, audio, a study guide with score tracking, the Cambridge online dictionary and all of the extra content from the CD-ROM. Come to this session and we will take you on a detailed tour of this brand new version.

Přednášející: Lukáš Paleček, Cambridge University Press

Lukáš Paleček is an expert in the field of online education. He has taught English for more than 5 years. He graduated from Lancelot Course in 2007 and thus became the first certified online language teacher in the Czech Republic. This year he is studying for a MSc at The University of Edinburgh.

Cílová skupina: mírně/středně pokročilí
Jazyk semináře: angličtina

 

Culture Shock: An American's Experience in the Czech Republic

Here's a riddle: What happens when you take a California boy and put him for 1 year as the teacher in the gymnazium in Humpolec?" Come and hear the interesting, and often humorous, answer to that question as Will Gathings, former teacher and now manager of a language travel firm in Prague, talks about his almost 5 years in the Czech Republic. Stories, reflections, and comparisons with his native country will provide for an entertaining presentation and perhaps even a lively discussion with participants.

Přednášející: Will Gathings, ESL
Cílová skupina: středně pokročilí, pokročilí
Jazyk semináře: angličtina

 

Ze zápisků učitele věčného začátečníka

Máte pocit, že jste věční začátečníci a nevíte, jak se dostat z tohoto začarovaného kruhu ven? Pojďte si s ostatními věčnými začátečníky porovnat své znalosti. Možná zjistíte, že už se mezi ně řadit nemusíte, nebo naopak zjistíte, kde zapracovat. Seminář vás interaktivní formou provede častými chybami, které v angličtině dělají ze začátku snad všichni studenti.

Přednášející: Roman Svozílek, Helpforenglish.cz

Roman Svozílek je učitel angličtiny zaměřující se převážně na firemní výuku. Jednotlivce i skupiny různých úrovní vyučuje již 15 let. Před čtyřmi lety se připojil do týmu přispěvatelů na stránkách www.helpforenglish.cz, kde má nyní více než 400 článků.

Cílová skupina: věční začátečníci
Jazyk semináře: čeština/angličtina

 

Free resources on the internet

This talk will introduce websites where teachers can download hundreds of ready-made worksheets for all age groups. Each worksheet comes with teacher's notes and a key - just print, photocopy and use in class! The talk is based on services provided by www.onestopenglish.com and accompanying projects.

Přednášející: Mgr. Ondřej Matuška, Macmillan

Mgr. Ondřej Matuška pracuje pro nakladatelství Macmillan již od roku 1999. Dříve vyučoval na Státní jazykové škole v Brně, kde byl také členem autorského týmu připravujícího státní základní jazykovou zkoušku z angličtiny a též examinátorem. Má bohaté zkušenosti s výukou dospělých.

Cílová skupina: učitelé aj
Jazyk semináře: angličtina

 

21st Century English - New Vocabulary in Use

As one student put it, "English never sleeps". We are constantly adding new words to the dictionary, which means textbooks can quickly become stuffy and inadequate to modern conversation. In addition, foreign speakers of English can easily become confused or make embarassing mistakes. The impact of the Internet has also been considerable. This session will:

- introduce basic ways new English is created (portmanteau words, neologisms, slips of the tongue, acronyms and initializations)

- use activities to define and play with new lexis

- focus mostly on English created over the last decade - if not sooner!

Přednášející: Andrew Power

Andrew says "If I'm not learning, I'm helping someone who is." Andrew is a business English and soft skills coach from the UK, with expertise in personal productivity, writing and marketing.

Cílová skupina: středně pokročilí, pokročilí
Jazyk semináře: angličtina

 

(Proč) je správná anglická výslovnost důležitá?

Správná výslovnost bývá často studenty i učiteli zanedbávána, a to již od úplného začátku studia. V tomto semináři se dozvíte, proč je správná výslovnost důležitá, na co si dát především pozor a jakým způsobem se výslovnost učit.

Přednášející: Mgr. Marek Vít, Helpforenglish.cz

Mgr. Marek Vít je učitelem praktického anglického jazyka na Filozofické fakultě Univerzity Pardubice. Je držitelem certifikátu CPE a ocenění Evropský učitel jazyků 2008. Má dlouholeté zkušenosti jako středoškolský učitel, soukromý lektor a překladatel. V posledních letech se věnuje vývoji výukového software a tvorbě stránek Helpforenglish.cz .

Cílová skupina: začátečníci, mírně pokročilí
Jazyk semináře: čeština

 

Nevím? Najdu.

Studenti angličtiny se mě často ptají: Je toto takhle dobře? Může se použít toto sloveso s touto předložkou? Ve škole nám učitel říkal, že .... Je to pravda? Vy říkáte tohle, ale naše učitelka říká něco jiného; kdo má tedy pravdu? Možná to ani nevíte, ale odpovědi na podobné otázky má každý takřka na dosah ruky. V tomto semináři se dozvíte, jak a kde spolehlivě hledat to, co o angličtině nevíte.

Přednášející: Mgr. Marek Vít, Helpforenglish.cz

Mgr. Marek Vít je učitelem praktického anglického jazyka na Filozofické fakultě Univerzity Pardubice. Je držitelem certifikátu CPE a ocenění Evropský učitel jazyků 2008. Má dlouholeté zkušenosti jako středoškolský učitel, soukromý lektor a překladatel. V posledních letech se věnuje vývoji výukového software a tvorbě stránek Helpforenglish.cz .

Cílová skupina: začátečníci - středně pokročilí
Jazyk semináře: čeština

 

Holiday English

Bojíte se na dovolené mluvit anglicky? Možná máte strach, že se dostanete do neočekávaných situací a nebudete vědět, jak reagovat. Pojďte se s námi podívat na letiště, do restaurace či hotelu, a zjistíte, že se nemáte čeho bát.

Přednášející: Roman Svozílek, Helpforenglish.cz

Roman Svozílek je učitel angličtiny zaměřující se převážně na firemní výuku. Jednotlivce i skupiny různých úrovní vyučuje již 15 let. Před čtyřmi lety se připojil do týmu přispěvatelů na stránkách www.helpforenglish.cz, kde má nyní více než 400 článků.

Cílová skupina: začátečníci - mírně pokročilí
Jazyk semináře: čeština/angličtina

 

Corpus - an interesting way to look at language*

Compared to today's possibilities, linguists in the past had to learn about word usage from very small samples of language which lead to imperfect or incomplete conclusions. Consequently, dictionaries sometimes contained information that did not correspond fully to the real use of the language. Nowadays, the use of corpora provides exact information and makes us notice phenomena that would have gone unnoticed. The talk provides insight into the process of dictionary making including live demonstration of the latest software used for writing dictionaries.

Přednášející: Mgr. Ondřej Matuška, Macmillan

Mgr. Ondřej Matuška pracuje pro nakladatelství Macmillan již od roku 1999. Dříve vyučoval na Státní jazykové škole v Brně, kde byl také členem autorského týmu připravujícího státní základní jazykovou zkoušku z angličtiny a též examinátorem. Má bohaté zkušenosti s výukou dospělých.

Cílová skupina: pokročilí
Jazyk semináře: angličtina

* Tohoto semináře jste se mohli zúčastnit již v 1. ročníku Englishbooks Day.

 

Účast na všech akcích během dne je libovolná - můžete některou část programu vynechat.

Ti, kteří budou chtít v Berouně přespat, obdrží po registraci tipy na ubytování + tipy na výlety v Berouně a okolí.

 

KOLIK TO BUDE STÁT?

Registrační poplatek činí 300,- a zahrnuje:

  • možnost vykonání zkoušky City & Guilds nanečisto z písemného a ústního projevu
  • zpracování a vyhodnocení výsledků zkoušky
  • čtyři semináře dle výběru
  • možnost výhry poukazu na vykonání zkoušky City & Guilds zdarma a dalších zajímavých cen
  • možnost nákupu v našem knihkupectví s 20% slevou

Občerstvení/oběd si zajištují účastníci sami.

 

JAK SE PŘIHLÁSIT

Zde si stáhněte přihlášku. Vyplňte ji a zašlete na emailovou adresu [email protected] . Jako předmět mailu uveďte "Přihláška na Englishbooks Day".
Vaše registrace bude považována za závaznou, jakmile obdržíme částku 300,- na náš účet. V tomto momentě Vám bude registrace na akci potvrzena emailem.

Registrace bude uzavřena v momentě naplnění kapacity.
Vzhledem k tomu, že počet účastníků je omezen, doporučujeme Vám registrovat se co nejdříve.

Těšíme se na Vás!!!

 

Knihkupectví Englishbooks.cz


Englishbooks.cz

 

Hlavní partner:

City and Guilds

 

Další partneři a sponzoři:

Help for English

Enlish link

ESL

Macmillan

Channel Crossings

Oxford University Press

Cambridge University Press

 



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

4. ročník Englishbooks Day with City & Guilds

Pozvánka na čtvrtý ročník akce Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz.
ALL LEVELS

3. ročník Englishbooks Day with City & Guilds

Pozvánka na třetí ročník akce Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz.
ALL LEVELS

Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz

Pozvánka na akci Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Přihlášení na Englishbooks Day with City & Guilds 7 8008 Od Englishbooks.cz poslední příspěvek
před 12 lety