Help for English

the pair or couple?

 

Kdy se používá the pair a kdy couple? Mám jeden pár ponožek.- I've got one pair from the sock.- bych přeložila já, ale I've got a couple sock.- Není to že mám pár ponožek, několik, třeba různých. Potřebovala bych větu, že mám jeden určitý pár ponožek. Děkuji za radu.

I have got A PAIR OF socks.(Mám jeden pár ponožek.) „pair“ se používá u věcí, které jsou dvě (pár, který patří k sobě), anebo také v případech, kdy jednotné číslo není, např.: one pair of trousers (jedny kalhoty). „A COUPLE“ nemusí nutně znamenat dvě věci, které patří k sobě – zkrátka tím vyjádříte, že máte dvě hrušky a pod. Taky to použijete, pokud mluvíte o páru (partnerské dvojici). Toto slovo se používá i v případech, kdy chcete vyjádřit „malé množství něčeho“ – a couple of things (nějaké věci, není jich moc, ale nemusí být pouze dvě)

I've got a pair of socks – ve významu: mám jeden pár ponožek = jedny ponožky.
I've got a couple of socks – ve významu: mám pár = několik ponožek (např. které mi nejdou do páru :-) )
COUPLE nemusí nutně znamenat DVA – stejně jako v češtině (vrátím se za pár dní = vrátím se za několik dní).
A PAIR OF + množné číslo podstatného jména se používá obzvláště pro „párová“ podstatná jména (kalhoty, ponožky, brýle apod.)
Jinak Vás Georgio srdečně zdravím !!! (Dostala jste můj email z 11.3. ?)

Vloženo současně s Dipsik. Nebyl to úmysl o duplicitu. :-)

:-D nevadí

Moc vám oběma děkuji. Je to tak jak jsem si to zhruba myslela. /Až na tu předložku. to je vlastně 2.pád,o tom jsem také dost přemýšlela, na to si budu muset zvyknout. Brain, již jsem Vám odpověděla ve zprávě.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.