Help for English

Jazykovy software - Language Teacher apod.

 

Zdravím!Mám dotaz na zkušenosti s Language Teacher, kterýžto by měl být součástí PC Translatoru. Jak to funguje? Pomohlo Vám to? Díky! Příp. jiné programy, co jste zkusili?

Já vyzkoušel tak letmo skoro všechny programy co jsou na českém trhu (kromě asi nejnovější verze Tell me More), ale jediný co mě zaujal je Domácí učitel angličtiny.

Důvod je ten, že ostatní programy jsou sice třeba hezký, interaktivní a kdoví co ještě, ale metody zkoušení tam jsou fakt docela nanic.

Domácí učitel angličtiny je jiný, každá lekce tam je hezky a přehledně vysvětlená a je tam potom na výběr několik druhů zkoušení, obsahujích desítky či stovky vět.

Dá se tam zkoušet buď formou testů, kde člověk kliká na jednu ze třech možností přeložení věty. To se dá dělat jak z češtiny do angličtiny, tak naopak.

Potom tam je moje nejoblíbenější metoda a to, překlad české věty do anglické pomocí psaní.

Potom přiřazování českých a anglických vět co k sobě patří.

Potom máte za úkol vybrat z několika vět věty, co jsou chybně napsané.

Nebo se se tam napíše anglická věta, kde musíte doplnit chybějící slovíčka.

Kvůli poslechu tam je u každé lekce i poslechové cvičení.

A u druhého dílu je tam něco sestavování vět z rozházených slovíček.

Pokud lekci zvládáte dobře, můžete zkusit i testy, které jsou volitelně i omezené časem.

Učit a procvičovat se tam dají i různá konverzační témata.

Hlavní výhoda je myslim v naprosté přehlednosti, snadnosti ovládání a řekl bych že i v rychlosti učení, protože jsou ty látky dost dobře rozdělené.

A občas se tam člověk i zasměje, protože ten co to namlouval je docela vtipálek, když tam občas hodí za vlastní větou nějakou průpovídku, nebo po větě o líbání vzdechne :D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.