Jazyková úroveň?

Dobrý den, ráda bych se přihlásila na jazykové kurzy v našem městě, ale bohužel nevím, na jakou úroveň se mám přihlásit. Stručně Vám vypíši historii mé angličtiny:)

Anglicky jsem se začla učit již v mateřské školce a pokračovala jsem i na základní škole, tudíž nějaké malé základy mám :) Na střední škole jsem z angličtiny maturovala, ale spíš bych řekla, že jsem měla štěstí na otázky, tudíž maturita ok:) Na výšce jsem na testy věděla odpovědi předem,takže prakticky dva roky se angličtinu neučím :)) Mám pocit, že neumím téměř nic…minulé časy mi dělají problém,rozmluvená nejsem ani náhodou. Sama bych se přihlásila na kurz úrovně A2, u B1 bych se bála, že nebudu stíhat a že mi budou chybět právě ty základy minulé úrovně…ale co já vím co se jakou úroveň probírá? Na další jazykovce je rozdělení, kde bych se zařadila buď na Aj2-pokročilý začátečníci,nebo na Aj3-Elementary, ale zase tápu…

Prosím tedy o radu, přece jenom, kurz není levná záležitost :)

Předem děkuji!Lucie

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucie Kokešová vložený před 13 lety

Dobrý den, ráda bych se přihlásila na jazykové kurzy v našem městě, ale bohužel nevím, na jakou úroveň se mám přihlásit. Stručně Vám vypíši historii mé angličtiny:)

Anglicky jsem se začla učit již v mateřské školce a pokračovala jsem i na základní škole, tudíž nějaké malé základy mám :) Na střední škole jsem z angličtiny maturovala, ale spíš bych řekla, že jsem měla štěstí na otázky, tudíž maturita ok:) Na výšce jsem na testy věděla odpovědi předem,takže prakticky dva roky se angličtinu neučím :)) Mám pocit, že neumím téměř nic…minulé časy mi dělají problém,rozmluvená nejsem ani náhodou. Sama bych se přihlásila na kurz úrovně A2, u B1 bych se bála, že nebudu stíhat a že mi budou chybět právě ty základy minulé úrovně…ale co já vím co se jakou úroveň probírá? Na další jazykovce je rozdělení, kde bych se zařadila buď na Aj2-pokročilý začátečníci,nebo na Aj3-Elementary, ale zase tápu…

Prosím tedy o radu, přece jenom, kurz není levná záležitost :)

Předem děkuji!Lucie

Všechny jazykovky zdarma dělají rozřazovací testy a v případě pochybností i pohovory se zájemci o kurz. Otestovat se dá i na internetu, ale tam si vyzkoušíte jen gramatiku, slovní zásobu, porozumění psanému slovu a poslech.

Jak píšete, jsou to Vaše peníze: buď se přihlásíte do vyššího kurzu a případnou neznalost doženete samostudiem nebo budete „ztrácet“ čas (a peníze) v méně intenzivním (myslím z hlediska domácí přípravy) kurzu.
Absolvoval jsem rozřazovací test i pohovor a pak mě stejně tlačili tam, kde měli nedostatek lidí. Nutno řešit tak že po pár lekcích trváte na přeřazení.
U nás úrovně rozlišují knihou které se probírá.

Doporučuji si udělat test (například na: Angličtina testy), kde rychle zjistíte, na jaké úrovni jste a můžete si podle toho vybrat kurz. Osobně bych doporučovala jít do náročnější skupiny – mezery si doplníte a posune Vás to podstatněji výš.

Ta vyšší úroveň je diskutabilní. Někoho motivuje, aby ostatní dohonil, někoho naopak demotivuje. Kolegyně se tímto řídila a po pár hodinách přestala chodit s tím, že ze sebe nebude dělat pitomce, že na to nemá… Už nikdy se k aj nevrátila. A takových případů znám několik.

Myslím, že udělat si rozřazovací test je dobrá věc, hlavně pro gramatiku a slovní zásobu. Složitější je posoudit úroveň mluvení. Možná vybrat jednoduché téma a zkusit, co k tomu umíte říct hlasitě anglicky. Pro kontrolu není marné si monolog i nahrát. I když samozřejmě nejlépe by to měl posoudit lektor. Co se týká výběru úrovně skupiny, rozhodla bych se na Vašem místě podle toho, kolik mám času na samostudium, zda budu mít čas a energii dohnat ostatní, jest-li mě “neotráví”, když budu nějaký čas poslední nebo naopak, jest-li mě pokročilejší studenti budou motivovat. Já sama jsem před lety přišla do kurzu, kde ostatní byli pokročilejší, v mluvení dokonce o dost, ale vydržela jsem, po roce už bylo viditelné zlepšení a rozdíly minimální.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Leiah vložený před 13 lety

Ta vyšší úroveň je diskutabilní. Někoho motivuje, aby ostatní dohonil, někoho naopak demotivuje. Kolegyně se tímto řídila a po pár hodinách přestala chodit s tím, že ze sebe nebude dělat pitomce, že na to nemá… Už nikdy se k aj nevrátila. A takových případů znám několik.

Já zas chodil do kurzu o víc jak jednu úroveň výš a díky tomu že se jelo dle učebnice tak jsem se mohl dopředu doučit slovíčka a hodně mě to posunulo dopředu.
Pak jsem taky chodil do kurzu kdy jsem si po roce řekl jsem na to stejně jak před rokem. Znám lidi co přesně tohle chtějí, doma nic nedělat a jednou za týden „chodit na angličtinu“ – nevidím na tom nic špatného, ale pro mne to není.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.