Přijímačky na VŠ (pedagogická fakulta ZČU)

Ráda bych se tento rok přihlásila na pedagogickou fakultu ZČU obor Anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání. Již jsem se hlásila jednou, ale bohužel jsem se nedostala. Letos bych se na přijímačky chtěla pořádně připravit a dostat se, ale nejsem si moc jistá, kde začít a podle čeho se připravovat. Mohl byste mi prosím dát nějaké tipy? Takto by měla vypadat přijímací zkouška: Písemná jazyková kouška se skládá na počítači a nepřekročí 40 otázek. V otázkách se buď volí ze 4 možností a nebo se doplňuje odpověď. Ze 4 nabízených možností je vždy právě jedna správná. Jelikož se jedná o tzv. computer adaptive testing (počítač nabízí odpovědi podle předchozích odpovědí), jednotlivé otázky mají různé bodové ohodnocení podle své náročnosti. Maximální počet získaných bodů není stanoven. Padesát procent testu je zaměřeno na použití jazykových prostředků. Zbývajících padesát procent testu tvoří úkoly zaměřené na poslechové dovednosti (budou použita sluchátka).

Můžete začít třeba tady: Jak na přijímací zkoušky na VŠ.

Tento článek už jsem četla. Myslela jsem, že mi poradí třeba někdo, kdo přijímačky dělal, dostal se a jak se na ně připravoval atd.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.