papírový VS online slovník

Zdravím, Myslíte si, že má smysl preferovat klasický slovník před online slovníkem? Učitelka argumentovala tím, že klasické slovníky lépe cvičí paměť, a slova které si musíte pracně nalistovat se lépe uloží do paměti.

Výhodu papírového slovníku bych hlavně viděl v tom, že člověk při hledání požadovaného slova narazí i na jiná slovíčka, která ho prostě “po cestě” zaujmou :-)

Nevím jak učitelky, ale já si slovíčko vyhledané v papírovém slovníku určitě lépe nezapamatuji.
Lépe (déle) si pamatuji když „řeším“ nějaké problém, např.nedávno zda věta kde s „group“ bylo „were“ a ne „is“ je OK. Na Oxford online slovníku jsem to viděl hned, v Infoa školním papírovém slovníku nic, po pravdě tenhle slovník jsem již dávno odložil jako k ničemu. Mám Nokii, takže jsem si stáhnul její výkladový a k němu český slovník, vše zdarma navíc to na mně mluví, doufám, že ta firma nepůjde do kytek.
Stařičká elektronická Lingea mi umožňuje zpětně si hledané slovíčka najít a seskupit do skupin a případně se učit, už jsem to tedy dloooouho nedělal, ale ta možnost…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.