Qualifying vs. Identifying postmodification

Ahoj všem, chtěla bych se vás zeptat na rozdíl mezi dvěma větama:

1. I remember the time when there were few cars on the road. Tohle by měla být věta identifying, proto určitý člen
  2. I remember a time when she was too young to fully feel his loss. Tady věta qualifying proto člen neurčitý

Jaký je prosím mezi tím rozdíl? Myslím, jak poznám, že se jedná o qualifying nebo o identifying? :) Děkuju ;)

Tady z těch vět bych řekla, že to poznám podle těch členů :-).
Já to chápu tak, že identifikující postmodifikace mi určuje konkrétní pojem. Jde mi o to, abych vyjádřila “pamatuju si TEN čas (konkrétní, kdy bylo méně aut)”. A právě tím “kdy bylo méně aut” vyjádřím, co je to za čas.
V druhém případě jako bych říkala “pamatuju si JEDNU dobu, v porovnání s ostatními tahle byla dobou, kdy ona byla mladá na to, aby plně cítila jeho ztrátu”.

Dokážu si představit i tu první větu s postmodifikací kvalifikující. It was a time when there were few cars on the road.

Ono asi taky záleží na kontextu.
Když řeknu třeba “He is wearing a T-shirt I gave him.”, tak informace, že to bylo tričko, co jsem mu dala, tu informaci jen kvalifikuje, jakoby vylepšuje (říká, co to bylo za tričko).
Když řeknu “He is wearing the T-shirt I gave him.”, tak použiju určitý člen, protože je to konkrétní tričko, to jedno, co jsem mu dala. Tady ta postmodifikace je identifikující, přímo mi určuje, co je to za tričko (to jedno konkrétní).

Ale sama si nejsem úplně jistá, jestli to chápu správně.

Děkuju moc za vyčerpávající odpověď! :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.