couvat, ustupovat před někým, něčím

Dobrý den, nejsem si jistý vhodným slovesem i předložkou při popisu situace při natáčení, kdy herečka jde ulicí: Kamera (záběr kamery) ustupuje před ní a snímá její obličej.

asi bych volil The camera recedes

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mirek-1 vložený před 13 lety

asi bych volil The camera recedes

To mi přijde spíš jako vzdalovat se od objektu (od ní). Přemýšlel jsem nad: The camera is moving back face to her (nebo “moves”, je to spíš vyprávění). Mám ale obavu, aby použítí go nebo move nebudilo dojem, že jde pozpátku filmový pás.

Takže chcete říci, že se ta kamera pohybuje společně s herečkou, jenže logicky kamera musí jet po zpátku. Co třeba takto. The camera moving backwards is following the actress walking down the street showing (shooting, capturing) her face

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mirek-1 vložený před 13 lety

Takže chcete říci, že se ta kamera pohybuje společně s herečkou, jenže logicky kamera musí jet po zpátku. Co třeba takto. The camera moving backwards is following the actress walking down the street showing (shooting, capturing) her face

Děkuji, to vypadá výstižně.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.