Učebnice aj - začátečník

Ahoj,

mohl by mi někdo doporučit učebnici aj? Angličtinu jsem sice měla jak na základní, tak střední škole. Pořád se plácám jak začátečník. Ne uplný, nějaké základy mám. Chtěla bych se posunout dále. Chodila jsem na kurzy tady v Praze, ale ani jeden mi nic moc nedal.

Děkuji

Ahoj, chceš se učit sama?

Zatím ano, pokud najdu vyhovující kurz, který bych zvládala s prací, tak bych šla od podzimu. Přítel umí dobře angličtinu, takže pokud bych potřebovala něco vysvětlit, tak není problém. Ale na učení semnou nemá nervy a já taky ne :D.

Na vysvětlení přítelem bych moc nespoléhala. :-) Přehled gramatiky najdeš třeba v knížce English Grammar in Use – ale tady je jen stránka výklad, stránka cvičení (nuda, ale někomu to vyhovuje).
I s poslechem jsou třeba knížky od Betty Azar. Více info v tomto vláknu.
Pak se zde taky dopuručuje Oxford Practice Grammar, s tou osobní zkušenost nemám, ale zdejším se dá věřit. ;-)

Jen zapřemýšlej, zda jsi opravdu začátečník, nebo třeba už mírně pokročilý…

Děkuji, okoukám to. Úplný začátečník nejsem. Vyšl mi mírně pokročilý, ale na to se necítím. Vidím to na nějakého Falešeného začátečníka či co. English Grammar in Use mi nějak nevyhovoval.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.