Ktoré poradie je správne?

Najprv.. ktoré poradie z týchto viet je správne?

I will play games at home during the summer like Mike. I will play games like Mike at home during the summer. I will play games at home like Mike during the summer.

2. Aký je rozdiel vo vetách?

a. I will play games like Mike at home during the summer. (Tu mi to pripadá takto: Budem hrať hry ako napr. Mike doma v lete.) b. I will play games at home during the summer like Mike. (Táto sa mi zdá takato: budem hrať doma hry v lete ako napriklad Mike.) c. I will play games as Mike does at home during the summer(Táto mi zneje takto: Budem hrať hry ako hráva Mike v lete doma.) d. i will play games at home during the summer as Mike does.
(Budem hrávať hry doma v lete ako hráva Mike..)

Ako môžem rozlíšiť či LIKE je myslené ako NAPR, alebo ako (Podobne- niečo robiť ako niekto?)

Vždy sa dá nahradiť as he does za Like him? alebo sú aj výnimky? Ďakujem

Řekl bych, že jsou všechny správně a všechny významově stejné, ale každá zdůrazňuje něco jiného (důraz je většinou na konci věty).

Ako môžem rozlíšiť či LIKE je myslené ako NAPR, alebo ako (Podobne- niečo robiť ako niekto?)

Podle kontextu, stejně jako v češtině.

Vždy sa dá nahradiť as he does za Like him? alebo sú aj výnimky?

Vždy ne, například ve větě “Peter looks like him.” by to nešlo.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.