Help for English

Poslech

 

Dobrý den, prosím poradíte mi kde sehnat a jaké jsou tituly anglicky mluvích dialogů, filmů vhodných pro výuku. Mám problém porozumět mluvené formě:-( Nedejbože pokud je to rodilý angličan…

Omlouvám se, našla jsem mp3 u textů..........

1.Zkuste rádio BBC – 106,3. Mluví rychle, ale jasně a zřetelně a bez velkého přízvuku.

2.Zkuste knihovnu – tady v Ostravě je tkz.Britské oddělení a tam maj knihy pro určité úrovně i s nahraným CD. Jde tomu rozumět naprosto bez problémů.

3.Zkoušejte filmy, třeba American Pie. To jsem rozuměl prakticky všechno, narozdíl od Red Dwarf, kde nerozumím skoro nic. To je hodně individuální.

4.Procházejte si youtube videa s anglickými učiteli. Ti počítají, že diváci budou hlavně neangličané, takže mluví většinou celkem pomalu a srozumitelně.

5.Pokud jde o rozehrávku, tak zkuste English Extra. Vysílali to chvíli na ČT, jde to sehnat na ulozto. Je to dělané pro začátečníky a určitě užitečné.

6.Užitečné je si přehrávat svoje oblíbené písničky s lyrics. Jednak už to tak nějak slyšíte a navíc si takhle i zapamatujete nové slovíčka.

7.Mluvit. Osobně řeknu, že jak cvičím mluvení, tak se mi zlepšuje poslech. Možná to je jen u mě, ale člověk nikdy neví…

:)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.