like

Dobrý den,

má like ingový tvar?

Samotny “ingovy” tvar existuje (napr How can you just stop liking something? – “Ako ti nieco moze (zrazu) prestat chutit? / Ako sa ti moze nieco prestat pacit?” a pod.)

Pokial myslite vyslovene ‘continuous’ (priebehovy) tvar ako napriklad “I'm liking this new book” – pouzit sa to moze no jedna sa o skor hovorovy tvar (podobne ako McDonalds' “I'm loving it”) a nazory na takuto gramatiku sa medzi native speakers dost lisia.

Vseobecne “I'm liking something” takmer naznacuje, ze sa jedna o docasny stav – teda nieco sa mi zrazu paci aj ked predtym sa mi to nepacilo.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od iDunno vložený před 12 lety

Samotny “ingovy” tvar existuje (napr How can you just stop liking something? – “Ako ti nieco moze (zrazu) prestat chutit? / Ako sa ti moze nieco prestat pacit?” a pod.)

Pokial myslite vyslovene ‘continuous’ (priebehovy) tvar ako napriklad “I'm liking this new book” – pouzit sa to moze no jedna sa o skor hovorovy tvar (podobne ako McDonalds' “I'm loving it”) a nazory na takuto gramatiku sa medzi native speakers dost lisia.

Vseobecne “I'm liking something” takmer naznacuje, ze sa jedna o docasny stav – teda nieco sa mi zrazu paci aj ked predtym sa mi to nepacilo.

Děkuji za odpověď. Nevím, zda napsat “He has been liking classical music since he was a child.”

Nebo jestli spíše použít “He has liked classical music since he was a child.”

“He has liked,…”

Odkaz na příspěvek Příspěvek od iDunno vložený před 12 lety

“He has liked,…”

Děkuji.

Příjemný večer všem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.