to/ ing/ --

Řekněme, že s někým diskutuji, a on se zeptá:

“What do you expect from it?”

a já odpovím: nové zážitky, vydělávat pořádný peníze není důležité … (odmlčím se a navážu) rozvíjet angličtinu je pro mě prvořadé.

new experiences, earning much money isn't importatnt …(odmlčím se a navážu novou větou) improving my english skills. That's paramount for me.

zajímá mě jakým způsobem vytvořit vždy ten začátek věty, kdybych si to nechtěl komplikovat řekl bych I would like to improve my english skills. that's is paramount for me. kdybych to ale řekl šestkrát v šesti větách, znělo by blbě a neznale. ani teď to není dobrý, ale tak aspoň vrhat stín.. :D

jde konkrétně o to zda začínat třeba earning much money, nebo earn much money, nebo to earn much money, to samé s improve.

jaké jsou mezi tím rozdíly, díky za váš čas.

to zalezi, jestli se to sloveso vaze s infinitivem nebo ing formou. Odkaz zde

jooo to záleží zřejmě na tom slovese v té otázce…

What do you expect from it?

jakobych si v duchu řekl I expect ......... a pak tedy začal odpověď

to improve my english skills.

okay?

jakobych si v duchu řekl I expect ......... a pak tedy začal odpověď to improve my english skills. okay?

Přesně tak. Ono “I expect” se v hovorové řeči vynechá a zůstane jen “to improve my English skills”, “to experience something new” a pod.

Další (samostatná) věta pak už může začít i gerundiem protože už nejde o vazbu se slovesem expect: “Earning a lot of money isn't important…”, “Improving my English skills is…” a pod.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.