Help for English

How often/ Do you often

 

Dobrý den, dělám si nějaké domácí cvičení a napsala jsem tyto věty : How often do you go to the cinema ? How often does it snow here ?

V klíči však bylo: Do you often go to the cinema ? Does it often snow here ?

Chtěla bych se zeptat, zda je tedy nějaký podstatný rozdíl v těchto větách a jak tedy poznám kdy použít often jako příslovce a kdy s How. Mockrát děkuji !

Do you often go to the cinema? – Chodíš často do kina? How often do you go to the cinema? – Jak často chodíš do kina? V angličtině jsou dva typy otázek – zjišťovací a doplňovací. Na zjišťovací odpovídáš ANO/NE, kdežto na doplňovací otázky se pomocí ANO/NE odpovídat nedá. Takže tou první otázkou se někoho ptáš, jestli chodí často do kina a on/ona odpoví ANO, chodím často do kina nebo NE, nechodím často do kina. Ta druhá otázka je zjišťovací, tzn. ty už víš, že on/ona chodí často do kina a ptáš se ho/jí tedy jak často tam chodí a on/ona odpoví třeba dvakrát týdně (neodpoví ti na ní pomoci ANO/NE, ani by to nedávalo smysl). S tou druhou větou, kterou jsi uvedla je to stejné.

Mockrát děkuju za super odpověď !! :-))

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.