kontrola vět

Procvičování, díky :-)

You are treating to me like an idiot! (Chováš se ke mně jako idiot )
It was the best three-day cruise I have ever experienced. (Byla to ta nejlepší třídenní plavba, kterou jsem kdy zažil)
The life ( život jaký známe ) is like darkness (Život je jako temnota)
Where are you going?
just to the cinema. (jen do kina )
It´s like having a bath ( Je to jako mít koupel )
When you be crying remember to me. (Až budeš brečet, vzpomeň si na mě) šlo by zde použít be crying, ve smyslu, v ten moment?

nebo When you are having a bath ( v ten moment,kdy se koupeš)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 12 lety

Procvičování, díky :-)

You are treating to me like an idiot! (Chováš se ke mně jako idiot )
It was the best three-day cruise I have ever experienced. (Byla to ta nejlepší třídenní plavba, kterou jsem kdy zažil)
The life ( život jaký známe ) is like darkness (Život je jako temnota)
Where are you going?
just to the cinema. (jen do kina )
It´s like having a bath ( Je to jako mít koupel )
When you be crying remember to me. (Až budeš brečet, vzpomeň si na mě) šlo by zde použít be crying, ve smyslu, v ten moment?

nebo When you are having a bath ( v ten moment,kdy se koupeš)

• You are treating me like an idiot…(bez TO) toto dle mého znamená, Zacházíš se mnou jako s idiotem/Chováš se ke mně jako k idiotovi.
    • It was the best three-day cruise I HAD ever experienced…Byla to (do té doby) nejlepší třídenní plavba, kterou jsem kdy zažil.
    • Life..tady bych člen nepoužil
    • WHen you ARE crying remember me. (bez TO).

ok

U té druhé věty myslím tím,že to byla nejlepší třídenní plavba,kterou jsem zatím dosud zažil :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 12 lety

ok

U té druhé věty myslím tím,že to byla nejlepší třídenní plavba,kterou jsem zatím dosud zažil :)

Jj, když tak nad tím přemýšlím, tak to je zřejmě OK. Mě tam mátlo a pořád trochu mate to WAS. Standardně bych řekl: This is the best…I have ever experienced. Rád bych aby se k tomu tady někdo další ještě vyjádřil. :-)

Co takhle použití předpřítomného?
It has been the best three-day cruise I have ever experienced?

Ahojte,

chtěl bych poprosit aby se někdo zkušenější vyjádřil k větě co napsal Cheerry:
It was the best three-day cruise I have ever experienced. nebo např:
It was the best book I have ever read. (Minulý týden jsem tu knihu přečetl a je to ta najlepší, kterou jsem dodnes četl).
Původně se mi to s tím WAS + present perfect nezdálo, ale teď už si zase myslím, že je to OK
Jak to tedy je? :-)

No tááák :D :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Scorpio vložený před 12 lety

Ahojte,

chtěl bych poprosit aby se někdo zkušenější vyjádřil k větě co napsal Cheerry:
It was the best three-day cruise I have ever experienced. nebo např:
It was the best book I have ever read. (Minulý týden jsem tu knihu přečetl a je to ta najlepší, kterou jsem dodnes četl).
Původně se mi to s tím WAS + present perfect nezdálo, ale teď už si zase myslím, že je to OK
Jak to tedy je? :-)

použít se dají oba časy..je to jak říkáte

It was the best book I HAD ever read. …nejepší, kterou jsem do té doby četl…teď už jsem přečetl i lepší

It was the best book I HAVE ever read… mluvím sice v minulosti, ale je to nejlepší kniha, kterou jsem četl doposud, proto present perfect

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.