Help for English

učeb.na FCE

 

Ahojky, zná někdo učebnice OBJECTIVE FCE (for schools). Prosím poraďte nějakou učeb. vhodnou pro přípravu 16.-17.letých děcek na FCE. Myslím nějakou klasickou učeb. SB,WB a k tomu třeba knihu testů a další matriály. (Mají zk. PET.) , ale těch učebnic je všude tolik, že fakt nevím. Jedná se asi tak o roční přípravu (nebo i déle). Díky moc za rady :-)

Nikdo neví? :-( Poraďte, napište vaše zkušenosti s přípravou na FCE. Díky :-)

Ráda bych poradila, ale s touto učebnicí zkušenost nemám, já se připravovala z FCE Gold v kurzu a z Cambridge Grammar and Vocabulary for FCE doma. Z první uvedené jsem byla na začátku jurodivá, ale teď v ní ráda listuju a hledám cvičení – ta je vyloženě pro kurz. Ta druhá je i pro samostudium a já jsem s ní byla spokojená.

jurodivá

:-D
Odkaz na příspěvek Příspěvek od Karel vložený před 11 lety

jurodivá

:-D

Pro nás, co to slovo nepoužíváme několikrát denně:
http://www.rozhlas.cz/…prava/149509

krásný slovo “jurodivá”, ale já bych přece jenom chtěla “slyšet” názor někoho, kdo Objective používal. Najde se někdo? Lucko díky, z GOLD jsem se také učila (kdysi dávno) a to “tvoje” slovo to naprosto vystihuje. Tak bych pro ty moje kluky zvolila radši něco “novějšího” .

Odkaz na příspěvek Příspěvek od IM vložený před 11 lety

krásný slovo “jurodivá”, ale já bych přece jenom chtěla “slyšet” názor někoho, kdo Objective používal. Najde se někdo? Lucko díky, z GOLD jsem se také učila (kdysi dávno) a to “tvoje” slovo to naprosto vystihuje. Tak bych pro ty moje kluky zvolila radši něco “novějšího” .

teda tak to Vaši kluci museji být na hodně ale hodně vyšššší úrovni AJ, ve škole,co se týče, secondary-střední škola apod.s maturi­tou..chtějí udělat-připravovat se na FCE..

protože skutečně se přípravovat na FCE, tak mám na háku jak elementary, tak pre-intermediate,na­prosto znát Intermediat a samosebou UPPER-INTERMEDIATE…k ru­cepatří jakznámo klasika Murphyho dvě učebnice (červená, modrá, a top zelená)… a GOLD tj jsou dobré učebnice,trochu už jde frmol kupředu,s výběrem materiálů

peter898 naprosto souhlasím. Jsou fakt dobří Upper-intermediate mají za sebou, předloni dělali PET na dobrých skoro 90% . Headway Maturitní jsme skončili min. škol. rok. Ale nás vůbec nehoní čas. Můžeme se “připravovat” třeba dva roky. Právě proto, že je hafo materiálů, chtěla jsem “slyšet” názor na OBJECTIVE FCE for school. Měli jsme to na PET a stačilo jim to. Nevím, jestli by to stačilo i na FCE (jasně + další gram. and vocabul. books + tests atd). Díky :-)

To jsem ráda, že jsem vás pobavila, i když to nebylo v plánu. :-) A musím se přidat a smeknout před studenty, kteří se připravují v 16–17 letech na FCE. Musí být radost s takovými dětmi (snad se neurazí) dělat. :-)

Lucko, máš pravdu. Je to radost. Ty kluci začínali s anglinou u mne a bylo jim 4–5 let!. Teď aspoň oni “nutí” mne pracovat na svojí anglině. :-) Chtěla bych je co nejlíp připravit, ale na FCE jsem tak připravovala sama sebe, ale děcka ještě ne. Začínám pochybovat. Skoro bych raději absolvovala nějaký dobrý kurz na to jak připravovat studenty. Ono je něco jiného mít zk. a učit někoho na zk. Fakt, nevíte někdo o nějaké “kurzu”, semináři nebo tak? Díky za všechny vaše rady a zkušenosti. :-)

Nechci se chlubit, ale já teď taky (už několik let) učím skupinu 16–17 let, kteří jdou letos na FCE a jsou dokonce tak dobří, že předpokládáme, že nejen že FCE udělají, ale budem pak pokračovat směrem k CAE. ;-)
Je pravda, že se také učí od malička – to je asi poznat. :)

Jinak mám podobnou zkušenost jako IM, musel jsem sám spoustu věcí nastudovat, abych byl schopen kvalifikovaně vysvětlovat jak složitější gramatiku, tak problematiku Reading, Writing, Listening a Speaking. Zjistit si, jak přesně se hodnotí WRI a SPE, na co dávat pozor u REA, UoE a LIS, tipy a triky… je toho samozřejmě dost a nedá se to zvládnout za týden. ;-)

Já používám FCE LANGUAGE PRACTICE na grammar a vocabulary + FCE “past papers” na R+W+L+S. Nemáme žádnou takovou tu učebnici “na všechno” (nemám je osobně rád, je to často vše a nic pořádně). Na téhle úrovni je naprosto nezbytné, aby studenti četli knihy v originále (max. můžou číst level 5/6) a pravidelně koukali/poslouchali (na) něco v angličtině s angl.titulky nebo bez nich (no však to znáte, Marek to tu na HFE psal už milionkrát :) ), takže příprava na samotnou zkoušku spočívá pak v podstatě kromě gramatiky už jen v tom, zvyknout si na jednotlivé části zkoušky a jejich vyplňování, na časový press atp.
To jsou samozřejmě moje osobní zkušenosti s jednou skupinkou hodně schopných studentů. V jiných případech to bude zase úplně jinak. ;-)

to Franta K. Díky moc. Je to naprosto přesně, jak píšeš. Hodně práce, asi víc pro mne, ale příjemná a vidím, že má smysl. Zabere mě to hodně času, ale aspoň dělám také něco pro svojí angl. Ještěže nás “netlačí” čas. Baví je to, mně taky a až budeme mít pocit, že to “dají”, tak se přihlásíme. Také nemám učeb. na všechno, spíš to dávám postupně dohromady. Tu FCE Language Practice si pořídím.

Ja som sa na FCE pripravovala z knihy READY FOR FCE a bola som veľmi spokojná. Je v nej 15 lekcií, pričom každá lekcia má jeden alebo dva readings. Rovnako to je aj s pracovným zošitom. Každá lekcia – iný reading. Teda dokopy máte vyše niečo 30 článkov, kompletné precvičenie gramatiky, use of english, či listeningu. Navyše v učiteľskej knihe sú na konci priebežné testy ako i testy ku každému readingu z knihy, v ktorých sa testujú nové slovíčka.

Myslím si, že je to ideálna voľba na zvládnutie FCE. Je to jedno, či si kúpite knihu plnú testov alebo nejakú knihu, teda napr. READY FOR FCE. Táto kniha je ako keby kniha plná testov, ale spracovaná do podoby učebnice, kde sa časti testu striedajú, čo študentom nemusí posobiť monotónnym dojmom.

Osobne by som bola viac za READY FOR FCE, kt. by som kombinovala s testami, ale testy by som ako hlavný materiál ja nezvolila. V knihe nájdete aj množstvo iných prvkov, kt. vám testy, podľa mňa, nedajú..

Je to avšak len moj názor. 100 ľudí – 100 názorov! :-) Veľa šťastia pri vyučovaní!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.