Rceni: ZA VSIM HLEDEJ ZENU

Jak by se hezky idiomaticky reklo: ZA VSIM HLEDEJ ZENU.

Mam na mysli ten vyznam ze zenska je pricinou vseho, “hybatelem sveta”, you know what I mean.. :)

Oni i Angličané používají “Cherchez la femme”, ale kdybys mluvil s nějakým “negramotem”, tak “look for/seek the woman”. Viz též zde.

Diky. Ale ja jsem asi ten negramot :), mohla by ses nejak pokusit prepsat jak se to vyslovuje pls? Myslim ta francoustina.

:-) “šerše la fam” s francouzským zadopatrovým (drnčivým) R.

A přízvuk na “Cherchez la femme” ? :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

A přízvuk na “Cherchez la femme” ? :)

Ve francouzštině nebo v angličtině? Ve fránině je přízvuk na všech slabikách.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Ve francouzštině nebo v angličtině? Ve fránině je přízvuk na všech slabikách.

Ve francouzštině.
No počkej, když slyším někde franc., tak mám pocit, že je přízvuk zřetelně na posledních slabikách! :)

Zadej si to ve forvo a posuď sám. Já se přikláním k tomu prvnímu, co to namluvil. :-P

Edit: našla jsem si to ještě v učebnici. Měl jsi pravdu. Já už cvokatím. :-8

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Zadej si to ve forvo a posuď sám. Já se přikláním k tomu prvnímu, co to namluvil. :-P

Edit: našla jsem si to ještě v učebnici. Měl jsi pravdu. Já už cvokatím. :-8

To jsme si asi nerozuměli – já nemluvil o tom konkrétní příkladu, ale o tom, že mi přijde, že slovní přízvuk ve francouzštině bývá obecně na konci slov – je to tak? :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

To jsme si asi nerozuměli – já nemluvil o tom konkrétní příkladu, ale o tom, že mi přijde, že slovní přízvuk ve francouzštině bývá obecně na konci slov – je to tak? :)

Ano, na konci slova nebo bloku.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.