Kolik lidí má FCE a CAE

Zdravím,

moc by mě zajímalo, jaký je poměr úspěšně absolvovaných certifikátů FCE a CAE v ČR, nebo i celoosvětově, to je už asi fuk (kolik lidí ho má), FCE je vcelku rozšířený, tak jestli CAE má také dost lidí a nebo je ten poměr třeba 1:10/15 atd…?

Na BritishCouncil mi to nechtěli říct, tak možná někdo z řad profesorů by nějaký odhad mohl mít? Děkuji David

Přesouvám do ostatních.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od David93 vložený před 12 lety

Zdravím,

moc by mě zajímalo, jaký je poměr úspěšně absolvovaných certifikátů FCE a CAE v ČR, nebo i celoosvětově, to je už asi fuk (kolik lidí ho má), FCE je vcelku rozšířený, tak jestli CAE má také dost lidí a nebo je ten poměr třeba 1:10/15 atd…?

Na BritishCouncil mi to nechtěli říct, tak možná někdo z řad profesorů by nějaký odhad mohl mít? Děkuji David

V roce 2010 celosvětově: FCE – přes 270 000 lidí, CAE přes 60 000 a CPE přes 45 000 lidí. Úspěšnost přibližně 70%. V Česku je každoročně nejvyšší úspěšnost u CPE – kolem 90%. Ostatně proto také zkoušku stále odkládám – nechci nám kazit výborné statistiky 

Pokud by tě zajímalo, že např. v Kazachstánu dal CAE loni jen každý čtvrtý kandidát, tak podrobné statistiky podle států jsou zde: http://www.cambridgeenglish.org/…-statistics/

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.