Chci se zeptat, zda můžu použít spojení I have an ache in my eyes.- Bolí mě oči. Nebo jestli ACHE se používá pouze ve spojeninách typu HEADACHE,. a zde musím použít slovo PAIN?
Chci se zeptat, zda můžu použít spojení I have an ache in my eyes.- Bolí mě oči. Nebo jestli ACHE se používá pouze ve spojeninách typu HEADACHE,. a zde musím použít slovo PAIN?
Nejsem si jistý, nebudu říkat, ale je tu jeden dobrý článek na tohle téma: http://www.helpforenglish.cz/…stiva-sluvka
Myslím, že to použít můžete, pokud přidáte nějaké přídavné jméno – jaká ta bolest je, třeba piercing, terrible, pulsating, such … Anebo to přetransformovat do My eyes ache so much I can't concentrate on work.
Edit: Mno, tak jsem trochu víc pátrala a zdá se, že spojení HAVE (GOT) an ache opravdu není obvyklé, respektive jsem nic takového nenašla. Ovšem s jinými slovesy ano, třeba s tím BE, jak navrhoval ozacek v jiném vláknu (pod článkem, co na něj odkazoval Kuba). Čili There's this terrible ache/pain in the back of my eyes. Lepší volba bude slovo PAIN.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.