To Klotyl: cca před 2 lety se na to tady ptal Franta Barták a řešili jsme to s M. Vítem. Bohužel ani Swan v PEU to moc nereflektuje, má tam jen zmínku. Bohužel nemůžu najít ten thread.
Did I? I don't remember.
![]()
To Klotyl: cca před 2 lety se na to tady ptal Franta Barták a řešili jsme to s M. Vítem. Bohužel ani Swan v PEU to moc nereflektuje, má tam jen zmínku. Bohužel nemůžu najít ten thread.
Did I? I don't remember.
![]()
Nemohl bych poprosit o nějaké příkladové věty na tohle?
(předpokládám, že tu není článek) Stále se mi to nechce nějak
pobrat…
I have someone help me if necesarry. = Existuje člověk, který mi když tak
pomůže.
Díky ![]()
Did I? I don't remember.
![]()
Děkuji pane profesore. Nemaje znalosti správného
používání přechodníků, dopustil jsem se této neodpustitelné chyby.
![]()
Nemohl bych poprosit o nějaké příkladové věty na tohle? (předpokládám, že tu není článek) Stále se mi to nechce nějak pobrat…
I have someone help me if necesarry. = Existuje člověk, který mi když tak pomůže.Díky
I have him help me if necesarry. = He helps me if necessary.
Je to vlastně takové have navíc ![]()
I have him help me if necesarry. = He helps me if necessary.
Je to vlastně takové have navíc
Zkusím si z toho něco vzít, díky.
A díky Vám páni profesoři, konečně vím, i co je to přechodník..
(teď jsem se s tím setkal v ruštině.. a byl jsem v pasti
)
a ještě otázka:
Když bylo výše zmíněno (nebo v SZ?), že se to používá hovorově, to znamená, že to nemám využívat raději ve školní eseji (pakliže se nejedná o neformální email, dopis, apod.) correct? Díky
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.