As though - unreal time

Videl jsem vetu:

Yet just a few years ago democracy looked as though it would dominate the world.

Myslel jsem ze casy za AT THOUGH se ridi temi podminkami uvedenymi v clanku o unreal time a tedy ze by v pritomnem a budoucim vyznamu se mel pouzit minuly cas a v minulem vyznamu predminuly. Proc je tu tedy WOULD?

Já to ani moc jako nereálnou podmínku nevidím a chápu to tedy tak, že v té větě would vyjadřuje budoucnost v minulosti (will se mění na would)

Přítomnost:

It looks as if (though) demogracy will dominate the world – vypadá to, jako že demogracie ovládne svět (jednou v budoucnu)

Minulost:

Yet just a few years ago democracy looked as though it would dominate the world. – Ještě před několika lety to vypadalo, jako že demokracie ovládne svět.

Ale třeba je to jinak, bylo by fajn kdyby se k tomu ještě někdo vyjádřil.

To mas urcite pravdu. Neuvedomil jsem si ze ta hlavni veta byla v minulosti.

Ale stale mi tedy vrta hlavou kdy se ta vedleji veta ridi tim pravidlem pro unreal time, tedy ze pro pritomnost a budoucnoust se pouziva minulost?

Pokud je toto spravne: It looks as if (though) demogracy will dominate the world – vypadá to, jako že demogracie ovládne svět (jednou v budoucnu)

Proc tam neni DOMINATED?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.