Help for English

Jak postoupit za rok z A2/B1 na B2?

 

Ahoj, nevím, jestli tady podobné téma už nebylo rozebíráno, ale potřebovala bych pomoct a poradit… Příští (školní) rok si budu podávat přihlášky na vysokou a strašně mě láká studium jazyků – angličtiny, samozřejmě. Problém ale je, že je u přijímaček požadována úroveň B2, jenže když jsem si dělala různé testy, vyšlo mi, že jsem na pomezí mezi úrovněmi A2 a B1. Angličtina mě baví a až doteď jsem se učila tak, že jsem buď četla knihy v angličtině, koukala se na filmy v angličtině s anglickými titulky anebo si psala s lidmi z anglicky mluvících zemí… Angličtina ve škole nestojí za řeč, tam neustále dokola opakujeme základní gramatiku. Moje otázky zní: jak zvládnout během jednoho roku vylepšit svou angličtinu o jednu úroveň? A je to vůbec možné? 

Budu moc ráda za jakkoukoliv odpověď.

Je to jednoduché – . Pokračujte v úsilí ako doteraz, ale zvýšte dávky a intezitu. 

Souhlas, a k tomu navíc můžete přidat studium gramatiky zde na HFE spolu s procvičováním naučené látky v podobě testů. . Přeji hodně zdaru.

V gramatice by vám mohla pomoci učebnice Destination. Napřed asi úroveň B1, po ní B2. Recenze na ni je zde od p.Víta:
http://www.helpforenglish.cz/…stination-b1 Podle recenze učebnice spojuje studium gramatiky s rozšiřováním slovní zásoby, což by Vám vyřešilo i tuto oblast.
Poslech a čtení aktivně provozujete.
Asi nejvíce problémové bude mluvení – to se asi samostudiem zvládnout nedá. Písemný projev by měl hodnotit taky někdo jiný.
Pro zajímavost kritéria pro úroveň B2:
Poslech – Student rozumí delším promluvám a přednáškám a dokáže sledovat i složitou výměnu názorů, pokud téma dostatečně zná. Rozumí většině televizních zpráv a programů týkajících se aktuálních témat. Rozumí většině filmů ve spisovném jazyce.
Čtení – Student rozumí článkům a zprávám zabývajícími se současnými problémy, v nichž autoři zaujímají konkrétní postoje či stanoviska. Rozumí textům současné prózy.
Ústní interakce – Student se dokáže účastnit rozhovoru natolik plynule a spontánně, že může vést běžný rozhovor s rodilými mluvčími. Dokáže se aktivně zapojit do diskuse o známých tématech, vysvětlovat a obhajovat svoje názory.
Samostatný ústní projev – Dokáže se srozumitelně a podrobně vyjadřovat k široké škále témat, která se vztahují k oblasti jeho zájmu. Umí vysvětlit své stanovisko k aktuálním otázkám a uvést výhody a nevýhody různých řešení.
Písemný projev – Student umí napsat srozumitelné podrobné texty na širokou škálu témat souvisejících s jeho zájmy. Umí napsat pojednání nebo zprávy, předávát informace, obhajovat nebo vyvracet určitý názor. V dopise dovede zdůraznit, čím jsou pro něj události a zážitky osobně důležité.

Jak postoupit za rok z A2/B1 na B2?

Učit se.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.