Pomocné sloveso jen jednou

Možná úplně hloupý dotaz, možná to dokonce není možné, ale leží mně v hlavě otázka, kdy mohu požít jen jedno pomocné sloveco pro více činností jdoucích za sebou. Mám na mysli třeba toto:

I’m going to make a breakfast, wash the dishes then have to go to the shop and buy a beers.

Mám dojem, že se takto going to nebo i will atp. používá (jen jednou na začátku pro více činností v té větě), ale nenacházím k tomu tu na HFE žádné vysvětlení. Nebo jen špatně hledám..? Díky

Nevím, jestli je na HFE nějaké vysvětlení k tomuto konkrétnímu jevu.

V tvé větě bych před have to dal opět I, protože to vypadá jako I'm going to have to go to the shop a to zní poněkud přeplácaně.
Čili:
I’m going to make a breakfast and wash the dishes,
then I have to go to the shop and buy a some beers.

Kdy to možno takto použít? Vždy když je potřeba.
Když máme ve větě vícenásobný přísudek (nevím tedy, jestli jsem se vyjádřil gramaticky korektně).

I will finish this drink, go home, do some tests from Murphy and go to sleep.
She put down the phone, slapped me across my face and stormed out of the bar.
They have already been to Andes, seen Grand Canyon, ridden a camel, flown a baloon and even driven a formula one car.
a pod.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.