Behind the first station

Dobrý den, měl bych na vás dotaz ohledně předložky. Řekněme, že vyjíždím vlakem z první stanice a za chvíli uvidím nějaký zajímavý strom. Je správně

There is an interesting tree right behind the first station/stop ?

Jde mi o tu předložku. Jaká by tam měla být? Ať tam dám jakoukoliv, vždycky mi to zní divně :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od stepacharvat vložený před 11 lety

Dobrý den, měl bych na vás dotaz ohledně předložky. Řekněme, že vyjíždím vlakem z první stanice a za chvíli uvidím nějaký zajímavý strom. Je správně

There is an interesting tree right behind the first station/stop ?

Jde mi o tu předložku. Jaká by tam měla být? Ať tam dám jakoukoliv, vždycky mi to zní divně :)

Rozhodně nejsem předložkový expert, ale jsem si na 99% jistá, že behind to nebude. To by bylo, že za tou první zastávkou – místně, za budovou – je onen strom. Sama bych použila předložku near, ale nejspíš tady bude někdo mít lepší nápad.

Každopádně doporučuji udělat si tenhle test: http://www.helpforenglish.cz/…ni-predlozky

Potvrzuji jednak, že BEHIND je v tomto kontextu špatně použité, a jednak správné použití NEAR. Jen doplním, že se v tom případě vynechá RIGHT z původní věty.

Podle mne je near-->poblíž, nedaleko…já bych použil past the first station.

You can see an interesting tree right after the train leaves the station.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.