Help for English

Materiály pro malé děti

 

Dobrý den,

nevíte někdo o nějakých dobrých materiálech pro malé děti (3./4. třída)? Potřeboval bych různá zajímavá cvičení, hry, videa… Zatím používáme spíš mojí hlavu a mnou připravené věci, nebo nějaká videa na internetu (Gogo's adventure with English). Ve škole používají učebnici Chit Chat, podle které se řídím (procvičujeme především to, co dělají ve škole).

Děkuji za odpověď.

Já miluju www.education.com. Je tam buď bezplatná verze – max. 20 downloadů za měsíc- nebo placené verze. Pak pracuju často s Peppa Pig (už dlouho se chystáme s Frantou na článek). Děti (mám děti 5–13 let) milují Dictation with Peppa, což je vtipné, protože málokdo má rád diktáty, ale tohle je asi nejoblíbenější činnost hned po hrách (třeba Jungle Race je velice oblíben, je to na sčítání…). Můj syn (5) mi tuhle řekl: já už se těším, co zase na angličtině budeme vyrábět :-D. Jinak je taky fajn stránka www.mrprintables.com. S těmi staršími hodně tvořím sama, uzpůsobím to tomu, co zrovna potřebují procvičit.

Také záleží na tom, na jaké úrovni v angličtině ty děti jsou.
Něco jiného je, pokud ve 3. třídě teprve začínají nebo měly angl. už třeba od 1. třídy, případně od školky. Pak jsou také děti z dvojjazyčných (či “falešně dvojjazyčných”) rodin – to je zase úplně něco jiného.
Pro každou z těchto skupin se hodí dost odlišné věci.

Děkuji vám moc za doporučení. Já sháním spíš takový doplněk, abych nemusel všechno vymýšlet a připravovat. Samozřejmě se snažím uzpůsobit potřebám, třeba nedávno jsem upravil “Člověče, nezlob se” (s každým tahem různé otázky a úkoly…), ale je to docela náročné na čas :-)

To je pravda, v mém případě se jedná o klasickou základní školu s angličtinou od třetí třídy. Přijde mi, že cvičení v učebnici, kterou žákyně používá, jsou spíše na opisování podle vzoru a testy, které píší, jsou pouze tato cvičení…

https://www.mes-english.com/

flashcards, bingo, crosswords…

Welcome to MES English, Resources for Teachers of Young Learners. All of the resources are designed to be versatile and useful across a broad spectrum of ages and levels. This site hosts: flashcards, worksheets and handouts to match, phonics worksheets, classroom games, projects, and other activities all ready for printing.

tie obrazky by mohli byt krajsie..

/toto vyzera fajn, ale len pre zaregistrovane skoly :( https://www.zborovna.sk/naj.php?…

Nabízím HAPPY HOPPY komplet od firmy Lingea. Cena dohodou, skoro nepoužité, hromada kopií PL navíc. Budu ráda, když jinde poslouží, k nám přišlo pozdě a už tu jen leží. https://www.lingea.cz/…komplet.html Pište email na sywys@seznam.cz (mám i čitelnější adresy, ale tam skoro nechodím) Šárka Haplová

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.