4 and 12 days ago

O jakou dobu by se prosím mohlo jednat? Mohlo by to být 412 dní? Je běžné takovýmto způsobem říkat čísla? Je to z prvního dílu seriálu Angel from Heaven

Můžete sem hodit odkaz? Google mi nenašel žádný seriál Angel from Heaven.

Jé trošku jsem to popletl, seriál se jmenuje Angel from Hell (similar in any case :D )

http://gorillavid.in/8l9lc5a2ks3n (5:25)

Konkrétně věta “Your mother died four and twelve days ago.” Tak předpokládám, že to asi opravdu bude jednoduše těch 412 dní, když v 7:38 říká “It's been over a year since mom died”…

Opravdu tam říká four and twelve. Nikdy předtím jsem se s tím nesetkala. Je možné, že to bude na něco narážka, jediné, co mě napadá, je to auto Chrysler, to se ale vyslovuje four-twelve. Pak jsem našla odkaz na 412 v Urban dictionary a tam se to týká PSČ Pittsburgu – jako přídavné jméno to odkazuje na lidi z Pittsburgu. Musela bych lépe znát “poměry” v seriálu a na to bohužel nemám čas.
Závěrem vám můžu pouze doporučit, abyste vy sám ve svém projevu takto číslovky raději neříkal.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.