překlad

“Nowadays, it seems like hardly a day goes by without some medical story or other appearing in the media. And a great many of these are along the lines of ‘this is very bad for you…” Jak byste to prosím přeložili? A proč je před many 'great’ a neurčitý člen? Je to nějaký druh ‘highlighting’?

V dnešní době to vypadá, že nemine (ani) den, aniž by se v médiích objevil nějaký příběh o tom, co se komu zas stalo za nehodu. A hodně z nich je takových jako “tohle je pro vás dost špatné” (nebezpečné apod., zřejmě myšlena nějaká aktivita či sport, při kterém se člověk může snadno zranit).

Ano, to GREAT s neurčitým členem slouží pro zvýraznění, podobně jako třeba AN AWFUL LOT OF STH. nebo WAY TOO (much).

And a great many of these are along the lines of ‘this is very bad for you…

A (velmi) mnoho z nich se nese v duchu/jsou na způsob “tohle je pro vás velmi špatné”

s tím neurčitým členem se setkáváme v podobných vazbách:

• a lot of
  • a great deal of
Odkaz na příspěvek Příspěvek od Josef vložený před 9 lety

And a great many of these are along the lines of ‘this is very bad for you…

A (velmi) mnoho z nich se nese v duchu/jsou na způsob “tohle je pro vás velmi špatné”

s tím neurčitým členem se setkáváme v podobných vazbách:

• a lot of
  • a great deal of

To ale (snad) nevylučuje to, co jsem psal :). Jistě, ten překlad je elegantnější, credit where it's due :).

Děkuji vám, nevíte, jestli je tu nějaký článek k tomu ‘zvýraznění’ typu ‘great’ apod.?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 9 lety

To ale (snad) nevylučuje to, co jsem psal :). Jistě, ten překlad je elegantnější, credit where it's due :).

Samozřejmě že nevylučuje, napsal jsem to pro doplnění a Váš příspěvek Dane, byl rychlejší. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od oops vložený před 9 lety

Děkuji vám, nevíte, jestli je tu nějaký článek k tomu ‘zvýraznění’ typu ‘great’ apod.?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.