Už sme tu tretí deň

Dobrý den, v stredu sme písali v škole test z angličtiny a bola tam veta na preklad:

Už sme tu tretí deň.

Ja som to preložil že We are here two days. A učitelka mi dala 0 bodov, tak ako túto vetu správne preložiť?

Ďakujem

Tohle se lidem hodně často plete.
Už jsme tu třetí den – We have already been here for three days.
Vaše věta:
We are here for two days – Jsme tu na dva dny – říkáte, na jak dlouho tam budete, ne, jak dlouho tam už jste.

Možná by šla použít i doslovná věta – We have already been here the third day, ale tou si nejsem vůbec jist.

Odpověď najdete zde: http://www.helpforenglish.cz/…-for-2-weeks

edit: Cherry byl rychlejší.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 10 lety

Odpověď najdete zde: http://www.helpforenglish.cz/…-for-2-weeks

edit: Cherry byl rychlejší.

Takze ked poviem som tu 4 dni. i have been here for 4 days znamená to,že už 4 dni prešli a som tu 5. deň? Ďakujem

Odkaz na příspěvek Příspěvek od somalak vložený před 10 lety

Takze ked poviem som tu 4 dni. i have been here for 4 days znamená to,že už 4 dni prešli a som tu 5. deň? Ďakujem

Podle mě pořád čtvrtý den. Nedávno se tu myslím na podobné téma počítání dnů vedla docela dlouhá debata, já to považuju za takové diskuse o nesmrtelnosti chrousta, ne moc k užitku…

hezky idiomatické by bylo třeba i: This is our third day here.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 10 lety

Podle mě pořád čtvrtý den. Nedávno se tu myslím na podobné téma počítání dnů vedla docela dlouhá debata, já to považuju za takové diskuse o nesmrtelnosti chrousta, ne moc k užitku…

Ano, a ač je to pod jinými uživateli, je to vždy ten stejný člověk. Bylo toho mnohem víc. Dost jsem toho smzal a dal jsem mu vždy ban.

On si ale znovu a znovu vytváří nové profily a píše podobné dotazy (ten první měl ve slovenštině, vůbec to nesouviselo s angličtinou, takže smazáno a upozorněno, teď už na to jde “fikaně” a dotazy se tváří na první pohled trochu jinak, ale v podstatě jde pořád o to stejné…).

Jednou jsem to vlákno nechal tak jak je, a málem jste se tu pohádali :-)

A o to možná dotyčnému jde… Nevím. Nicméně má opět ban a toto vlákno zamykám.

Vlákno je zamčené. Nelze do něj přispívat.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.