folder/file

Dobrý den/Ahoj

Mohl by mi někdo, prosím, vysvětlit jaký je rozdíl mezi slovíčky file a folder? Četl jsem si definice ve zdejším slovníku, ale ještě se chci raději ujistit.

Děkuji :)

Folder je složka, kde se skaldují dokumenty např. v počítači. File můžeme označit buď jako soubor v PC nebo jako soubor nějakých dokumentů.

Pokud se bavíme o kancelářských potřebách, FILE se strká do FOLDERu. Takže FILE složka, FOLDER šanon. Jenže klasický šanon je taky BINDER.

Pokud ale vím, tak to není tak jednoduché/čer­nobílé…

Např. když je ve folderu jen jeden doument, může se folder považovat za file. Stále se bavím o kancel.potřebách. Je v tom prostě zmatek, teď je otázka, k čemu to potřebujete vědět. Kontext je vždy důležitý…

Ono mezi tím asi žádný oficiální rozdíl není a v různých anglicky mluvících zemí se to používá jinak. Alespoň dle slovníků je to často zaměnitelné.

Pro zajímavost, tady máte vypsané definice z 6 výkladových slovníků.

File:

A folder or box for holding loose papers together and in order for easy reference
A box or folded piece of card for keeping loose papers together and in order
Any of several different types of container used to store papers, letters, and other documents in an ordered way, especially in an office
A box or piece of folded card in which you store loose papers
A box or container in which papers are kept together
A file is a box or a folded piece of heavy paper or plastic in which letters or documents are kept.

Folder:

A folding cover or holder, typically made of stiff paper or card, for storing loose papers.
A cardboard or plastic cover for holding loose papers, etc.
A piece of plastic or cardboard folded down the middle and used for keeping loose papers in
A cover for keeping loose papers in, made of card or plastic
A thin flat container for sheets of paper, usually consisting of a large folded piece of heavy paper A folder is a thin piece of cardboard in which you can keep loose papers.

Můj názor:
Folder je od slova fold, takže si myslím, že je to většinou něco, co se dá přehnout (např. desky, šanon…). File, samo o sobě, slýchávám spíš v tom druhém významu, který jsem výše neuvedl (a set of documents, a collection of information…) a pokud je to krabice, tak je to většinou “file box” apod.

edit: Teď když koukám na ten odkaz z mýho prvního příspěvku, tak to co je tam pojmenováno jako “files” bych já rozhodně označil jako “folders”…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.