Help for English

CAE - samostudium vs. kurz

 

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li je možné absolvovat zkoušku CAE pomocí samostudia? Slyšel jsem názor, že kurzy jsou zbytečné, že se člověk může na tuto zkoušku připravit sám. Co se týče samostudia, tak z toho mám trochu obavu, protože mám strach z části speakingu – mohl by se někdo, prosím, podělit o zkušenosti z této zkoušky, příp. doporučit materiály k samostudiu na CAE?

Děkuji a přeji hezký den, Petr

Obecně můžete poměrně snadno zjistit svou připravenost na Reading+UoE+Lis­tening – na to stačí cvičení s klíčem.

U částí Writing+Speaking je vhodné uskutečnit pár konzultací s učitelem zkušeným v této oblasti – dá zpětnou vazbu, doporučí, co a jak zlepšit. Nemusí jít přitom ani o velké množství lekcí, a mohou se konat i přes email/Skype.

Nechcete-li či nemůžete-li udělat výše uvedené, je alternativou sehnat si učebnici k přípravě na CAE pro učitele, kde jsou zpravidla rozebrány požadavky na kandidáty, vypíchnuty chyby a důležité body jednotlivých částí zkoušky (podrobněji než v obyčejné učebnici pro studenty).

Ohledně materiálů se mrkněte sem (CPE a CAE přípravné materiály jsou mnohdy společné):
http://www.helpforenglish.cz/…pe-materialy

Možné to je – já jsem se též připravovala sama. Ale mohu jedině doporučit přípravu Writing a Speaking s učitelem, jak píše Franta.

Pracovala jsem s učebnicí Grammar for CAE and Proficiency.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.