Help for English

Urcite pouziti THE

 

Mam nejasnost ohledne pouziti THE v urcitem pripadu. Jedna se o vysvetlovani ruznych vyznamu v definicich. Je to proste jedna veta kde THE nemuze byt z duvodu ze by se jednalo o znamou vec. Napr:

Beach umbrella – a large kind of umbrella that you use on THE beach…

Jedine co me napada ze snad ta beach reprezentuje urcitou cast krajiny? Jako se THE nekdy pouziva u zvirat apod…?

No, je to zde trochu jinak. To THE je zde proto, že je tím myšlena konrétní pláž, třeba hotelu.
Každý hotel má teoreticky jednu pláž a právě ta je myšlěna.

‚Umbrealla that you use on A beach‘ by se nehodilo, protože by to mohlo teoreticky znamenat, že budete tahat ten deštník na pláž k jinému hotelu třeba na druhé straně ostrova :-)

Diky za snahu pomoci ale nejsem si jist jestli si rozumime. Ten pripad o kterem mluvim je vysvetlovani vyznamu slov treba ve vykladovych slovnicich a pod.
Jak ten autor muze myslet nejakou konkretni plaz? Muze to byt kdekoliv, treba nekde kde je plazi vice. Potom by prece THE mohlo byt pouzito kdekoliv misto neurciteho clenu s tim ze ten mluvci mysli nejakou konkretni vec.
No, proste mi to nejak nezapaluje

No více pláží tam být může, ale ten hotel má jen jednu a i kdyby neměl, bere se ta nejbližší.

To je stejné, jako když jdete do kina THE CINEMA. Každé město má jen jedno kino, každé větší město má sice více kin, ale každá čtvrť má jen jedno kino :-)

Anebo jinak – ON A BEACH by teoreticky znamenalo, že si dáte slunečník na jednu pláž, ale lehnout si půjdete na jinou :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.