Help for English

CPE samostudium

 

Ahoj, vzhledem k tomu, kolik takových diskuzí už tu bylo (a já je fakt četla), se mi tohle vlákno vůbec nechtělo zakládat, ale nakonec jsem neodolala. Jde mi o složení CPE za pomoci absolutního samostudia.

Z učebnic mám Practical English Usage, Grammar Scan, Destinations C1&C2, Grammar for CAE and Proficiency, starou edici Objective + Proficiency practice tests 2012. Přijde vám tahle baterie dostatečná, nebo mi něco zásadního chybí?

A teď k jádru pudla. Nemám nikoho, kdo by se mne opravoval. Ať už když budu mluvit, nebo napsané slohy. Bydlím s trochou nadsázky v díře na konci světa, takže šance docházet na kamkoliv na CPE kurs je nulová. Ani nevím o nikom v dosahu, ke komu bych mohla chodit na soukromé hodiny. Můj dotaz tedy zní: dá se ta příprava pouze samostudiem zvládnout, když jsem teď na CAE úrovni (jo, je mi jasné, že se to odvíjí od toho, kolik času tomu věnuji, ale připadá vám reálné, že mám šanci to dát)? A nevěděl by někdo třeba o lektorovy, co by alespoň slohy opravoval po internetu?

A ještě jeden detail – když jsem hledala přímo cvičné sady CPE testů, našla jsem jen to Proficiency practice tests 2012 (pak samozřejmě cvičení online, např. flo-jo). Víte ještě o nějaké učebnici přímo cvičných testů?

Děkuju, Marie

Poslal jsem Vám soukromou zprávu.

Ahoj, pro aktuální cvičné testy projeď googlem book 4 joy plus kombinace zkoušky.

U samostudia bych se fakt bála speaking části, přeci jen sw nehodnotí jen obsah, ale i třeba spolupráce při společné části. Miniálně párkrát bych prubla i někam dojet a věnovat hodinu pár setům cvičného speakingu s partnerem před lektorem. Určitě najdeš někde parťáka aspoň na jednu schůzku. Ta cesta z díry do velkoměsta za větší jistotu stojí. I jedna podobná schůzka s dobrým lektorem hodně dá. Případně by to šlo nějak přes skype. Kontakt na člověka, který psaní opravuje mám, takže můžu přeposlat kontakt, jestli je zájem.

Co se týče možnosti úspěchu, tak pro obě části je zpětná vazba tak důležitá, že ani jako lektorka jsem si sama nedovolila jít ke zkoušce, aniž bych tu zpětnou vazbu jednou neslyšela.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.