Write a notice

Ahoj poprosila bych o kontrolu. Zabere to minutku. Je to vážně krátké. Mám napsat ze jsem našla batoh ve škole a že patří nějakému studentovi. Má to být 60–70 slov a chybí mi poslední bod. Ask your classmates to spread the information
Dekuji moc vsem.
......
I am looking for an owner of the bag which I found on a bench next to the school this afternoon.
It is pink and white girly bag and there are some books, bottle and snackbox in it.
If you know who is the owner of this bag you can call or text me on 98372525

Budu ráda za všechny rady :)

there are some books, a bottle and a snackbox in it
if you know who the owner of this bag is, call me or text me on… (je to nepřímá otázka, slovosled je třeba obrátit)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 8 lety

there are some books, a bottle and a snackbox in it
if you know who the owner of this bag is, call me or text me on… (je to nepřímá otázka, slovosled je třeba obrátit)

Děkuji, to jsem nevěděla. :) A myslíte, že by ta poslední věta mohla být takhle
,, If not, please ask your friends if they do not know about someone who lost the bag "?

if they do not know / if they happen to know. A dal bych neurčitý člen – a bag. Většinou se nejdřív myslím studentů ptají, jestli někdo neztratil tašku, myšleno obecně (až poté přichází “identifikace”), proto bych do takové věty dal neurčitý člen.

Já bych ještě poupravil:

I am looking for the owner of a bag (which) I found …

It is a pink and white girls' bag and there are some …

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.