Slovíčka

Jak poznám která slovíčka jsou pro mě užitečná a která ne. Zdá se mi že se učím slovíčka která moc nepoužiji. Například pro jedno české slovo znám 2–3 výrazy v angličtině a to se mi zdá zbytečné. Nemám ambice skládat žádné zkoužky, ale jen chci normálně konvezovat v Angličtině.

Na takovouto otázku se těžko odpovídá. Pro mě jsou užitečná v podstatě všechna nová slovíčka. Nikdy nevíte, kdy se vám může určité slovíčko v nějakém kontextu hodit. Volba slovní zásoby je samozřejmě na vás, ledaže by někdo (např. ve škole) vyžadoval abyste si osvojil konkrétní slovní zásobu, tam pak není moc na výběr.

Pokud nemáte ambice skládat zkoušky na úrovni C1, tak se docela dobře obejdete bez různých idiomů, kolokací a odborných výrazů.

Děkuji.

Já se třeba slovíčka vůbec neučím. Když nějaké slyším dost často, zapamatuji si ho. Když ho potřebuji sám častěji použít, jednou dvakrát si ho vyhledám. Je ale samozřejmě potřeba denně číst, poslouchat a sledovat.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.