i am going swimming

ahoj s touto vetou v nadpise jsem se setkal v jednom clanku je to spravne? ja osobne jsem zvykly psat v pritomnem prostem casem I GO TO SWIMM, I GO SWIMMING, a pro pritomny prubehovy ve smyslu ted jdu plavat I AM GOING TO SWIMM. Jestli je neco z vyse uvedenho co pouzivam spatne, prosim opravte mne. diky

I'm going [VERB]ing je v pořádku když vyrazíte ven na nějakou aktivitu. I'm going … swimming, fishing, cycling, skateboarding, shopping, camping, mushrooming, mushroom-picking, hang-gliding, horse-riding, orienteering, walking, mountain-climbing, skiing, hunting, skating, picnicking, birdwatching, kite-flying, skinny-dipping, atd.

Rozhodne si prectete nas clanek o slovesnych vzorcich, verb patterns.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman1989 vložený před 7 lety

ahoj s touto vetou v nadpise jsem se setkal v jednom clanku je to spravne? ja osobne jsem zvykly psat v pritomnem prostem casem I GO TO SWIMM, I GO SWIMMING, a pro pritomny prubehovy ve smyslu ted jdu plavat I AM GOING TO SWIMM. Jestli je neco z vyse uvedenho co pouzivam spatne, prosim opravte mne. diky

Ještě pozor na spelling: SWIM vs SWIMMING.
Viz Zdvojování koncové souhlásky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.