Název bakalářské práce

Dobrý den, mám dlouhý název bakalářské práce a nejsem si jistá vhodně zvolenými předložkami a zároveň jak je to s psaním velkých písmen v názvu. Prosím, poraďte mi.

Název v ČJ: Terapeutické metody u neglect syndromu u pacientů po získaném poškození mozku; podtitul: Terapie s využitím prismatických brý­lí

Název v AJ: Therapeutic methods of Neglect syndrome for Patients after Brain Injury; podtitul: Prism glasses therapy

Ano, předložka “of” tady nezní dobře. Doporučuji:

• Therapeutic Methods for Neglect Syndrome in Patients after Brain Injury; Prism Glasses Therapy
  • Neglect Syndrome Therapy Methods for Brain Injury Patients; Prism Glasses Therapy

První varianta sleduje syntaktickou strukturu české věty. Druhá varianta je idiomatičtější a profesionální, ovšem pokud vám nepřipadá “too English”. ;-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od DesperateDan vložený před 7 lety

Ano, předložka “of” tady nezní dobře. Doporučuji:

• Therapeutic Methods for Neglect Syndrome in Patients after Brain Injury; Prism Glasses Therapy
  • Neglect Syndrome Therapy Methods for Brain Injury Patients; Prism Glasses Therapy

První varianta sleduje syntaktickou strukturu české věty. Druhá varianta je idiomatičtější a profesionální, ovšem pokud vám nepřipadá “too English”. ;-)

Děkuji Vám :-) Druhá varianta více ladí názvům studií, ze kterých jsem čerpala. Tak proč ne ;-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.