O co horší

Myslím, že naše služby nejsou o nic horší, než ty vaše.

Jak byste to nejlépe řekli anglicky v daném kontextu?

Mě napadá akorát toto:

I think that our services are none the worse than your ones.

Šlo by to tak?

A jak je to v otázce? Tady si nějak nevím rady:

O co/ oč jsou naše služby horší, než vaše?

Díky.

Já myslím, že “any worse”, než “none worse”.

Pak by ale mělo být aren't any worse ne?

A jak to říct v té otázce?

Já bych řekl spíš than yours než your ones. A celkově bych použil spíš MUCH: I don't think our services are much worse than yours / How much worse are our services compared to yours?

Případně bych v té otázce využil sloveso MAKE: What is it that makes our services worse than yours? / What makes our services worse than yours? (i když tím už nejspíš posouvám význam)

How much worse are our services compared to yours?

To mě vůbec nenapadlo, díky Dane.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 6 lety

Já bych řekl spíš than yours než your ones. A celkově bych použil spíš MUCH: I don't think our services are much worse than yours / How much worse are our services compared to yours?

Případně bych v té otázce využil sloveso MAKE: What is it that makes our services worse than yours? / What makes our services worse than yours? (i když tím už nejspíš posouvám význam)

No jenže to je něco jiného – much worse: o dost horší. Pak se ptáte v podstatě na to, o kolik jsou vaše sližby reálně horší.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Klotyl vložený před 6 lety

No jenže to je něco jiného – much worse: o dost horší. Pak se ptáte v podstatě na to, o kolik jsou vaše sližby reálně horší.

To myslím, že záleží na situaci a kontextu, ta otázka může třeba vyjadřovat i ironii apod., vůbec nemusí zjišťovat reálné skutečnosti. Případně to MUCH jde i vypustit, kdyby mělo dojít k nějakému nepochopení.

• I don't think our services are any worse than yours.
  • In my view, our services aren't any worse than yours.
  • In my view, our services are no worse than yours.

O co/ oč jsou naše služby horší, než vaše?

• In what way/respect/manner do you think our services are worse than yours?
  • Why do you think our services are worse than yours?
  • What makes you think our services are worse than yours?

O kolik …

• How much worse do you think our services are than yours?

Díky moc.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.