Help for English

Co znamenají zkratky CAE, FCE, atd. a jaké jsou druhy zkoušek?

 

Zdravím,

učím se angličtinu většinou sám. Rád bych, aby mělo moje učení nějaký řád a tzn. bylo završeno nějakou zkouškou. Celý život jsem se učil na školách němčinu. V současné době studuji dálkově vš, tam je angličtina (Market Leader pre-int), ale víte asi jak to na dálkovém chodí. Také jsem si zařídil lektora v práci. Poslouchám BBC v autě a eslpod.com v iphonu. Toť pár informací o mé výuce en.

Mé dotazy znějí – jaké druhy zkoušek vůbec jsou a k čemu jsou dobré? Nějaký přehled mi tu chybí. Na jakou zkoušku bych se měl připravit jako první? Jsou nějaké rady, jak se na tuto zkoušku nejlépe připravit? A jak je obtížná, kolik let výuky se předpokládá pro zdárné splnění? A jak probíhá test, kde se dá udělat?

Děkuji za odpovědi.
Michal Kolesár

To je velice široké téma. Díval jste se do naší sekce CERTIFIKÁTY? Tam jsou informace o jednotlivých zkouškách.

V kostce:

Zkoušky mohou být buď ‚britské‘, nebo ‚americké‘.
Britských je 5 úrovní – KET, PET, FCE, CAE, CPE.
Americká jen jedna – TOEFL.

Jsou to zkoušky ze všeobecné angličtiny. Existuje však i spousta jiných zkoušek. Poslední dobou začíná být u nás velice oblíbená BEC (Business English Certificates). Ty se také dělí na více úrovní.

Najděte si informace o jednotlivých zkouškách ve zmíněné sekci. Určitě se dozvíte vše potřebné.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.