Help for English

TOEFL

 

Ahoj. Dělali jste někdo tuto zkoušku? Jedu za pár dní do USA na rok a budu mít možnost si tam tuto zkoušku udělat (téměř zadarmo), tak by mě zajímalo, jak je to s obtížností a jestli neni lepší se na to vykašlat a udělat si tady FCE. Na internetu je spousta informací, ale mě by zajímala spíše individuální zkušenost. Díky

Ahoj. TOEFL sice nemam, ale nejake zkusenosti s temito zkouskami mam. V prvni rade si musis rict na co certifikat potrebujes. Jestli je to na univerzitu, do prace nebo jen celkove do zivota. TOEFL a IELTS slouzi jako vstupni zkousky na univerzity a plati jenom dva roky. Nedaji se neudelat, spis zalezi na kolik bodu ji udelas a kolik bodu potrebujes napriklad k prijeti. Na druhou stranu zkousky Cambridge ESOL (FCE, CAE, CPE a pod.) jsou certifikaty, ktere plati cely zivot a jsou mezinarodne uznavane. Mohou ti pomoci i pri hledani zamestnani. Nektere univerzity uznavaji i zkousku CAE jako dostacujici k prijeti a student si nemusi delat IELTS nebo TOEFL.

Aha, tak na to se asi vykašlu. Já to teď k ničemu nepotřebuju a myslel jsem, že platí napořád. Díky

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.