Help for English

Španělsky jako samouk?

 

Vždy jsem se chtěla učit španělsky a teď jsem se k tomu konečně odhodlala. Koupila jsem si učebnice Ven nuevo 1 a jde se na to. Četla jsem ale, že španělština je na začátku lehká a později je těžký jak angličtina. Jelikož si nějaký kurz nemůžu dovolit, myslíte že se dá španělsky naučit jako samouk? Děkuji

Učím se španělsky už 5 let a opravdu můžu potvrdit, že španělské začátky jsou jedny z nejlehčích. Jednoduchá výslovnost, ze začátku jednoduchá gramatika. To ze španělštiny dělá vhodný jazyk ke samostudiu. Určitě.
Nevím, ale jestli je zrovna Nuevo Ven nejlepší učebnicí pro samouky, je koncipovaná pro výuku ve škole a práci s učitelem.
Zkuste se poptat na sesterské stránce HFE http://www.spanelstina-zdarma.cz/

To mě moc nepotěšilo s tou učebnicí. Měla jsem doma tuto učebnici a tak jsem si k ní i objednala pracovní sešit a studijní příručku (v češtině). Ještě mám učebnici gramatiky USO (elemetary). Měla jsem španělštinu rok na jazykovce, ale po špatné zkušenosti (většina studentů se na pomaturitní studium šla jenom zašít a o skutečné studium jazyků neměla zájem) bych dala radši přednost samostudiu. Knížky nebyly levné :-(

Ono se ale naštěstí i z nepříliš vhodné nebo nepovedené učebnice dá leccos vytěžit…

USO je určitě vhodné k procvičení, je to základní gramatika pro studenty.
Ještě k Nuevu – příručka se bude určitě pro samouka hodit a může usnadnit orientaci. Jestli máte v pracovním sešitě i klíč, tak to taky pomůže. Při tom samostudiu nezapomínejte na poslech, hlavně u španělů se jedná o oříšek – mluví strašně rychle a věta je v podstatě jedno slovo. U nových venů byly přiloženy poslechová CD, ale bohužel k nim nebyl k dispozici transkript. Ale na internetu lze najít různé podcasty i ve zjednodušené španělštině, takže tím člověk ten poslech může natrénovat.

Majulis: pro doplnění samostudia – na webu BBC je jazyková sekce a několik kurzů španělštiny – Spanish steps pro začátečníky a pro trošku pokročilejší perfektní Mi Vida Loca. Průvodní text je pochopitelně angličtina.
Učím se španělštinu tři roky a letos přišlo velké rozčarování, protože v Barceloně se se mnou všichni ochotně bavili lámanou angličtinou, ale nikdo nechtěl mluvit španělsky… prostě Katalánsko…
Thelvyn: Bylo by možné sem dát odkazy na nějaké podkasty? Já znám jen Notes In Spanish.

Thelvyn: k učebnici CD přiložené mám, takže i poslouchám. Už jsem se začala učit a zatím je to dobrý. Uvidíme až to bude trošku těžší.
Maris: moc děkuji za ten tip na BBC. Je to fakt supr a zároveň si procvičím i angličtinu. My do Španělska jezdili na dovču už co jsem byla malá, protože se nám tam moc líbilo a zde taky vyplynulo, že jsem se vždy chtěla učit španělsky :-) Letos tam jedem na dovču s přítelem opět, ale na mluvení to asi ještě nebude :-D
Budu ráda za různý tipy co se týče angličtiny, ale třeba i vašich zážitků atd. :-)

nemůžete sem kdyžtak nahodit nějaké odkazy na ty podcasty či texty?

Díky moc!

Ještě bych se zeptal, jestli nevíte o nějaká stránce třeba s gramatikou nebo testama? Nebo nějakou jednodušší četbou?

Díky za odpověď.

No to určitě bude. :) Děkuji za rychlou odpověď.

Bezva. Jakmile zmáknu fráninu, vrhnu se znova na španělštinu, jak jste mě navnadili :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.