Help for English

z A1 na C2, co myslíte ? za jak dlouho to lze ?

 

nedávno tady probíhala diskuze na téma různých metod výuky angličtiny, za jak dlouho se lze naučit apod. Tak jsem si dnes položil čistě teoretickou otázku a to za jak dlouho se lze dostat z nuly na úroveň nejvyšší. Například průměrně nadaný osmnáctiletý student, který nemá s angličtinou skoro žádné zkušenosti, co myslíte, za jak dlouho může dejme tomu složit CPE ?

dle jedné jazykové jazykové školy v Anglii, kde jsem nějaký čas studoval je potřeba k dokončení každé úrovně 3 měsíce v jejich full-time kurzu, to znamená teoreticky cca rok a půl k dosažení nejvyšší úrovně. Což je podle mě pořádný fofr :)

nebo máte někoho ve svém okolí, kdo se do angličtiny pustil takto intenzivně a brzo dosáhl takto vysoké úrovně ?

je mi naprosto jasné, že studium ovlivňuje spousta faktorů, jako motivace, cílevědomost, talent, finanční prostředky apod, ale předpokládejme, že všechny tyto faktory jsou ideální.

Dvě věci:

1) Naprostý začátečník není úroveň A1, ale spíše A0.

2) Mohu se zeptat, k čemu vám tato informace bude? Zastávám názor, že nikdo, NIKDO, vám něco takového není schopen říct. Těch faktorů, které to ovlivňují je opravdu příliš mnoho…

Zaobírat se něčím takovým (posun z A0 na C2) je dle mého naprosto nesmyslné…

Ano, v ideálním světě je možné naprosto všechno. Když k tomu přidáme ideálního člověka.
Výsledek? Za rok jste na C2.

zajímají mě názory ostatních lidí a myslím že jsem dal dostatečně najevo, že se jedná o teoretickou diskuzi. Mě taková informace k ničemu neni, pouze jsem se chtěl pobavit na téma za jak dlouho lze něčeho takového dosáhnout, či jeslti někdo nemá v okolí pilného studenta, který něčeho takového dosáhl. Určitě to může být inspirující a motivující.

Mne trvalo z urovne A1 na C2 pri maximalnej snahe skoro 3 roky.
Povedal by som ze rok a pol je dost nerealne.

Myslím, že více motivující je reálnější cíl, třeba z A1 na B1…

Já prostě nemám rád moc teoretizování, protože to kničemu většinou nevede.

Studenti se mě na podobné věci ptají pořád dokola, a nakonec se ukáže, že nejsou schopni ani napsat si pořádně domácí úkoly, proto na podobné dotazy reaguji podrážděně…

Ja som mal ciel poriadne sa naucit po anglicky. Co znamena ‚poriadne vediet po anglicky‘ sa bohuzial s kazdou urovnou meni.

Mne sa najviac osvedcilo ist od certifikatu k certifikatu FCE – CAE – CPE . Clovek tak aspon ma motivaciu a nejaky ciel.

Najvacsi problem je uchovat si motivaciu. Ak si spravne motivovany a venujes tomu maximum tak to ide pomerne rychlo ale samozrejme zazraky ocakavat nemozno.

Hlavne sa nikdy neuspokoj s terajsou urovnou

Roman: chápu, proč jste reagoval jak jste reagoval, nicméně nemyslim si, že by na tomhle tématu bylo něco špatného. Cíle jsou různé a každý je má jinde. Já jsem vždycky byl maximalista a proto si dávám cíle pokud možno co nejvyšší. Ale souhlasim s Kenzem, je dobrý mít velký cíl a další postupné, které vás k němu dovedou, viz FCE CAE CPE apod.

Pokud člověk opravdu chce, plně se ponoří do studia jazyka, jde to skoro samo. Aspoň já mám takovou zkušenost.

otázka na Kenza, někde jsem na foru zahlédl, že ty jsi byl/stále jsi v Austrálii, což určitě hodně pomohlo/pomáha. Jak dlouho jsi tam byl ? a studijně nebo pracovně ?

Battlefield: za rok ? nemyslím si že tohle by mohl lidský mozek zvládnout :)

Průměrný ani nadprůměrný určitě ne. Ale „geniální“ s IQ mezi 150–160, si myslím, by si s tím poradil.

čtu docela zajímavou knížku: Mimo řadu (Malcolm Gladwell) a tam se píše, že úspěch v určitém oboru ani tak moc nezáleží na příliš vysokém IQ, ale na tom, jestli se ten člověk narodil v době, kdy mohl dobře využít příležitosti, které mu „zkřížily“ cestu životem. 8-)
A ještě se tam psalo o měřítku úspěchu v daném oboru: a tím je „10 000, slovy deset tisíc hodin, po kterých se věnuje tomuto oboru“ :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.