Fixed interest

Hezky den.Prosim o pomoc.Jsem v Irsku a ucim se na pohovory ,ale nevim jak si prelozit slovo- fixed interest.Muzete prosim poradit? Je to v tomhle kontextu-There are several different types of funds available such as equity, property, fixed interest or cash funds… Snazila jsem se to nejak najit a prelozit ,ale porad tomu nejak nerozumim.Predem moc dekuji

fixed interest = pevny urok

Dekuji moc!!

Fixed interest – pevný (neboli fixní) úrok / fixed interest rate – pevná úroková sazba (míra) – znamená, že sazba z vkladu nebo úvěru je stejná po celou dobu úročení.

Floating (or variable) interest – pohyblivý (proměnlivý) úrok / pohyblivá úroková sazba (míra) – znamená, že úrokové sazby z vkladů nebo úvěrů platí po určitou dobu úročení a banka si ponechává právo je v době trvání vkladu nebo poskytnutí úvěru změnit. Jestliže se změní situace (např. vzroste míra inflace, zesílí konkurence), banka úrokové sazby upraví.

Tak jsem přišel s křížkem po funuse. =))

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.