Help for English

řídit se doporučení nebo riskovat ?

 

Zdravím, mám dotaz-navštěvuji Akcent, příprava na FCE,které by se mělo dělat teď v březnu. Dělali jsme zatím jen jeden MOCK (přípravný test) a ten mi bohužel dopadnul (bez speakingu) lehce pod 60%. Vyučující doporučují, kdo by na FCE mohl jít – já mezi nimi bohužel nejsem :-( :oops: Má někdo zkušenost s tím, že ač mu Mock nevyšly, FCE pak zvládnul? Učitelka doporučuje další kurz, ale na ten bohužel už nejsou finanční prostředky a myslím si, že čím dýl se to bude odkládat, tím to bude horší :-(

kurz neni potřeba, připrav se doma, až si budeš víc jistá, jdi na zkoušku.

potřebujete ten certifikát k nějakému blízkému účelu – přijímačky, práce atd.? Pokud ne, mám dobrou zkušenost s britským centrem – pro Vás asi nejbližší v Praze :-( Můžete si tam půjčovat testy z minulých let. Půjčují se na měsíc, ale můžete to 2× prodloužit o měsíc (přes jejich web).
Slyšela jsem chválu na
http://www.flo-joe.co.uk/…ts/index.htm

Sama nejlépe víte, jestli těch 60% byla jen výjimka, např. překlepy, nepozornost, nervozita… nebo jestli je třeba zapracovat na lepším výsledku. :-) Ono ani ta zkouška není levná záležitost.
(Naopak, čím dýl to budete odkládat, tím víc angličtinu poznáte :-) )

Ahoj, nemáte nějaké zkušenosti z pražskou jazykovou školou http://www.bohemianschool.cz ? Pár lidí mi ji doporučilo že je dobrá. Díky Milan

souhlasím s AlfonsPlasil, kurz není potřeba. stačí si sehnat testy a vrhnout se na to doma. vypisovat slovíčka, fráze, kolokace a jet to pořád dokola … na kurzech děláte to samý a pak vám ještě řeknou, že byste potřebovala další, aby z vás dostali další peníze :D

Díky moc za komenty :-) jj, přesně tak mi to trošku připadá, že by ten kurz rádi prodloužili, aby z toho ještě něco káplo…docela už jsem si udělala vlastní obrázek, a rozhodla se, že na tu zkoušku jdu :-)

Tak svého rozhodnutí nemusím litovat. FCE mám v kapse, opravdu je dobré taky řídit se trochu sebou :-D

gratulace, dobre rozhodnuti ;) nekdy je skutecne nejtezsi se rozhodnout ke zkousce se prihlasit. kdyz uz se clovek rozhodne a zaplati ty penize, tak ma mnohem vetsi motivaci do uceni.

Taky gratuluju! :-) A musím říct, že závidím (v dobrém). Ne ten certifikát, ale tu schopnost nebát se a umět udělat to rozhodnutí.

děkuji moc… :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.